News

Prognoza meteo pentru perioada 9-12 mai. Vreme caldă și însorită până miercuri

09.05.2021 | 11:40
Prognoza meteo pentru perioada 912 mai Vreme calda si insorita pana miercuri
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 9-12 mai vine cu vești bune pentru cei care s-au săturat de frig și vreme mohorâtă. Ploile dispar din peisaj, iar temperaturile cresc de la o zi la alta.

După ce sâmbătă am avut maxime extrem de coborâte, care au amintit mai degrabă de începutul lunii martie, de duminică vremea intră într-un serios proces de încălzire.

ADVERTISEMENT

Acesta va continua până miercuri, atunci când reintră în scenă manifestările de instabilitate specifice de această dată sezonului cald în care ne aflăm din punct de vedere calendaristic.

Prognoza meteo pentru perioada 9-12 mai. Săptămâna începe cu o încălzire

Duminică, la nivelul întregii țări, predomină vremea frumoasă și se încălzește mai ales prin vest, centru și nord. Cerul va fi mai mult senin și doar în jumătatea estică mai apar câțiva nori pe parcursul zilei.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări trecătoare în vestul Carpaților Meridionali, iar la amiază vor fi 14-15 grade pe litoral și 23 de grade în sud-vest.

În Dobrogea și Bărăgan o să avem vreme frumoasă, iar temperaturile urcă până la 20 de grade în zona Bărăganului. Ele rămân modeste la malul mării, pe unde vor fi în jur de 15 grade.

ADVERTISEMENT

Încălzirea se simte și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. După prânz se vor atinge 19….20 de grade și va fi soare și atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vremea va fi însorită. Apar câțiva nori de vreme bună și vântul va fi liniștit. Temperaturile cresc ușor și se opresc pe la 18 grade.

ADVERTISEMENT

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș avem o zi frumoasă, cer curat și maxime cu 5-6 grade peste cele înregistrate sâmbătă, adică la 18-19 grade. Și în vestul țării găsim vreme bună, cu mult soare și se încălzește. După prânz se ating 20-21 de grade, valori normale pentru această dată.

În centrul țării se anunță soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 17-18 grade.

În Oltenia ne așteaptă o zi frumoasă și în încălzire ușoară, iar amiaza ne aduce maxime în jur de 22…23 de grade, iar în sudul țării avem o zi plăcută. Norii apar doar în treacăt, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În zonele înalte de munte, se anunță vreme plăcută, cu cer variabil și senin. Temperaturile din stațiuni vor crește ușor și vântul va avea intensificări trecătoare prin vestul Carpaților Meridionali.

Când revin ploile

Luni și marți, la nivelul întregii țării, vorbim de o vreme plăcută, mult mai caldă decât în weekend, cu maxime de 23-28 de grade. Ploile lipsesc. Apoi, de miercuri, valorile vor coborî până la 15-22 grade.

De la mijlocul săptămânii vorbim de instabilitate accentuată. În majoritatea regiunilor, vor fi averse cu descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, izolat grindină.

Weekendul viitor vor fi din nou temperaturi în limite de 27-29 grade în Sud, anunță Elena Mateescu, directorul ANM, la Digi24.

Cum va fi vremea în București

Duminică, în București vom avea o zi cu mult soare, iar maximele se apropie de 19-20 de grade. Și luni atmosfera va fi însorită și se va încălzi ușor. În termometre se ating 22 de grade și vântul devine mai activ.

Marți vremea se menține frumoasă și însorită, cu cer curat și vânt domol. Se încălzește ușor și după prânz se vor înregistra în jur de 25 de grade Celsius.

De miercuri revin ploile. Se adună norii și după prânz vin precipitații mai consistente. Vântul va sufla cu viteze de 45…50 km/h, se răcește și maxima va ajunge pe la 20 de grade.

ADVERTISEMENT