News

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 10 iulie. Cum va fi vremea în România

Vremea în România, sâmbătă, 10 iulie. Temperaturile rămân ridicate, dar nu scăpăm de ploi.
10.07.2021 | 10:03
Prognoza meteo pentru sambata 10 iulie Cum va fi vremea in Romania
ADVERTISEMENT

Weekend-ul 10-11 iulie începe cu o vreme călduroasă în majoritatea zonelor. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat însă că vor exista averse destul de abundente în vest şi în nord-vest.

Temperaturile rămân foarte ridicate în majoritatea zonelor din țară. Spre seară vor fi ploi și prin nord, centru şi la munte, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 10 iulie. Cum va fi vremea în Bucureşti

În sudul ţării, căldura va fi greu de suportat, iar disconfortul termic se anunță destul de ridicat. Indicele temperatură-umezeală se apropie de pragul critic de 80 de unităţi.

În Bucureşti va fi o zi însorită şi o după-amiază călduroasă. Vor fi temperaturi de 32…33 de grade, la umbră. Noaptea aduce o atmosferă plăcută, cu o minimă de 17…18 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea în România. Prognoza meteo la munte și la mare

La munte, vremea va fi instabilă în Carpaţii Occidentali. În a doua parte a zilei vor exista ceva averse şi în zona Meridionalilor. moSe vor strânge cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp şi s-ar putea să cadă grindina. Temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Pe litoral se anunță o vreme frumoasă, cer senin şi un vânt mai insistent după prânz. Se face un pic mai cald decât ieri. Pe plajă vor fi 28…29 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo pentru fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera se menţine însorită toată ziua, iar după prânz se face destul de cald. Temperaturile urcă până la 31 de grade în zona Bărăganului, iar umezeala ridicată, face că aerul să fie greu de respirat.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, termometrul va indica 31….32 de grade, la umbră. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va fi chiar mai cald. Maximele ajung pe la 32…33 de grade, iar spre seară, se adună norii şi s-ar putea să plouă

ADVERTISEMENT

În Transilvania, se încălzeşte destul de tare şi maximele ajung pe la 33 de grade în vestul provinciei. Spre seară, apar câteva episoade de ploaie, mai ales în zonele de munte. La noapte, temperaturile coboară până la 8 grade în depresiuni.

În Maramureş, temperaturile scad faţă de zilele trecută. Va fi cald în continuare, dar vor exista și averse, unele chiar torențiele. Vor fi şi condiţii de grindină şi se pot produce vijelii.

În vestul țării se anunță ploi zgomotoase, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…30 de litri pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT