News

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 8 mai. Răcire accentuată a vremii. Zonele unde plouă

08.05.2021 | 09:51
Prognoza meteo pentru sambata 8 mai Racire accentuata a vremii Zonele unde ploua
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru ziua de sâmbătă, 8 mai 2021. Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, iar maximele termice nu vor depăși 20-21 de grade Celsius.

Conform specialiștilor ANM, în special în prima parte a intervalului, în nord, în centru, în sud-est şi pe la munte vin câteva ploi, iar vântul se intensifică peste tot, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali.

ADVERTISEMENT

Răcirea nu va ocoli nici Capitala. După ce în zilele trecute am avut valori maxime de peste 24-25 de grade, weekend-ul începe cu vreme mai rece decât normalul perioadei din calendar.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 8 mai. Vremea se răcește

Conform ANM, vremea se răcește sâmbătă în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, unde temperaturile nu trec de 14 grade Celsius. Din când în când va apărea și soarele, iar vântul va sufla cu viteze de până la 55 de km/h.

ADVERTISEMENT

Tot în zona centrală și nordică norii vin şi trec și o să mai lase stropi de ploaie temporar, iar pe crestele montane, vântul va sufla cu viteze de peste 90 km/h.

În Banat și Crișana domină atmosfera însorită, dar va fi destul de răcoare pentru luna Mai. Și aici vântul va avea unele răbufniri, iar la amiază se vor înregistra 16…17 grade.

ADVERTISEMENT

În sud-vest se anunță o zi frumoasã. Norii apar destul de rar, iar temperaturile scad. Vineri au fost valori de până la 29 de grade dar sâmbătă nu vor fi mai mult de 20 de grade Celsius.

Să răcește și în sud, iar pe spații restrânse o să cadă ploi de scurtă durată. Vântul va sufla cu viteze de până la 55 de km/h, iar maximele termice vor ajunge până la 21 de grade în Lunca Dunării.

ADVERTISEMENT

Cum e vremea în București sâmbătă

După zile care au amintit de vară, vremea se va răci în Capitală și va fi ușor instabilă. În prima parte a intervalului vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

Noaptea cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Cum va fi vremea la munte

În zonele înalte, valorile termice vor scădea semnificativ, vremea devenind rece mai ales noaptea. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, mai ales în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali.

La altitudini de peste 1800 m precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în zona înaltă a masivelor sudice unde va sufla tare, cu peste 90 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va mai slabi în intensitate.

ADVERTISEMENT