News

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 26 mai. Se anunță averse aproape în fiecare zi

15.05.2019 | 17:58
Prognoza meteo pentru saptamana 20  26 mai Se anunta averse aproape in fiecare zi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru săptămâna 20 – 26 mai 2019. Meteorologii anunță vești mai puțin bune pentru cei aflați în Banat, în intervalul menționat, căci se anunță averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și importante cantitativ decât între 14 și 16 mai.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 26 mai 2019

Reamintim că meteorologii au emis cod portocaliu de vreme severă imediată astăzi, 15 mai, în județul Maramureș, iar locurile vizate sunt: Șomcuta Mare, Ulmeni, Mireșu Mare, Satulung, Remetea Chioarului, Valea Chioarului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 - 26 mai. Se anunță averse aproape în fiecare zi
Se anunță averse aproape în fiecare zi

Banat

Urmează o încălzire treptată a vremii, așa că între 20 și 22 mai media maximelor termice va ajunde să se situeaze în jurul a 25 de grade Celsius. Din data de 22 mai, variația maximelor termice nu va mai fi semnificativă, iar media lor va fi de 24 grade Celsius. După ce media minimelor a avut ușoare variații săptămâna precedentă, când se situa între 9 și 11 grade, acum va crește până în 21…22 și va atinge 13 grade Celsius. Până la finalul săptămânii media minimelor va scădea ușor și va ajunge la 12 grade Celsius în ultima zi. Se anunță averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și importante cantitativ între 14 și 16 mai.

Crișana

În data de 20 mai, media maximelor va fi în jurul a 25 de grade Celsius. Până la finalul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scădere ușoară spre valori medii de 22…23 de grade Celsius. Pe tot parcursul săptămânii, media volorilor nocturne va fi de 12…13 grade Celsius. Instabilitatea armosferică va fi la ea acasă, astfel că se va menține în intervalul menționat.

Transilvania

Temperaturile maxime vor marca o creștere subtilă, până la medii în jurul a 23 de grade Celsius. După 21 mai, variații termice vor fi nesemnificative și, în general, valorile diurne se vor situa în jurul a 11 de grade. Temperaturile minime vor varia, însă nu semnificativ, astfel că media lor va fi de 8…10 grade.

Maramureș

Temperaturile au tendința de a scădea ușor, iar media valorilor diurne va fi de 22 de grade Celsius. După ce săptămâna trecută minimele termice au avut variații ușoare, acum, valorile nocturne vor crește până la medii de 11…12 grade Celsius, apoi se vor menține în jurul a 11 grade. În general, vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului.

Moldova

Până la finalul intervalului menționat, minimele termice vor crește ușor, însă, o dată cu ele vin și variațiile, care vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 10…12 grade Celsius.

Dobrogea

Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative și media regională se va situa în jurul a 22 de grade Celsius. Minimele vor crește subtil și vor ajunge de la 11…12 grade la 13…14 grade. La finalul săptămânii se anunță variațiile temperaturilor norcturne, înregistrându-se o medie regională de 13…14 grade.

Muntenia

Regimul termic va avea mici variații de la o zi la cealaltă, iar maximele pot ajunge chiar și la 24…26 grade. Minimele vor crește și ele treptat, de la 10 grade înregistrate săptămâna precedentă la 12…13 grade. Există posibilitatea de ploaie, însă la cote mai reduse.

Oltenia

În Oltenia se anunță un regim termic cu ușoare variații de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa în jurul a 24 grade. Minimele vor crește ușor și vor ajunge la 12…13 grade.