News

Prognoza meteo pentru săptămâna 24-30 iunie 2019. Ploile se restrâng în toată țara

23.06.2019 | 15:48
Prognoza meteo pentru saptamana 2430 iunie 2019 Ploile se restrang in toata tara

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru săptămâna 24-30 iunie 2019. Conform ultimei actualizări, ploile se vor restrânge în toată țara, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Nu sunt excluse, totodată, avertizările de tip now-casting, căci există zone unde instabilitatea atmosferică va fi menținută.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24-30 iunie 2019: Căldură mare, mon cher!

Săptămâna cuprinsă între 24 și 30 iunie 2019, vremea va fi deosebit de plăcută în mai toată țara. Maximele săptămânii vor fi de 33-34 de grade la umbră, în special în Lunca Dunării și Câmpia Bărăganului, și vor scădea, treptat, pe parcursul zilelor, în zonele montane și în Transilvania și nordul Moldovei (26-27 de grade).

Vremea în București pe o săptămână

Luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie, Capitala va sta sub ploi. Se vor înregistra temperaturi destul de ridicate, în ciuda condițiilor de furtuni puternice, anunțate de tunete și fulgere. Astfel că, săptămâna debutează cu 31 de grade Celsius în București. Joi se va atinge maxima săptămânii, 33-34 de grade la umbră, iar sâmbătă și duminică norii își vor face din nou apariția, iar termometrele vor indica 27 de grade Celsius la umbră.

Prognoza meteo în săptămâna 24-30 iunie 2019. Bucureștenii au parte de zile călduroase.

Vremea în Moldova pe o săptămână

În nordul Moldovei următoarele 7 zile debutează cu ploi consistente mai ales în regiunile de relief înalte. Temperaturile vor scădea simțitor în această parte a țării spre weekend, apropiindu-se de normalul perioadei, și anume se vor înregistra 23-24 de grade. În sudul Moldovei ploile își fac apariția marți, 25 iunie. În restul săptămânii, locuitorii din sudul regiunii vor avea parte de zile cu valori de 29-30 de grade.

Vremea în Banat și Crișana pe o săptămână

În afară de ziua de luni, care este una capricioasă (ploi însoțite de descărcări electrice), săptămâna este una călduroasă în Banat. Aceeași situație se va semnala și în Crișana. În aceste regiuni învecinate, temperaturile se vor situa între 27 și 32 de grade Celsius la umbră, deci vor fi zile numai bune pentru plajă și piscină.

Vremea în Satu Mare și Maramureș pe o săptămână

Cea mai călduroasă zi în nord-vestul țării va fi joi, 27 iunie, când la umbră termometrele vor atinge 34 până la 35 de grade Celsius. Canicula se va resimți din plin în special de miercuri încolo.

Vremea la mare pe o săptămână

În Dobrogea vremea va fi frumoasă, cu excepția zilelor de luni și marți. În primele două zile ale săptămânii vor fi ploi serioase care vor strica vacanța turiștilor. Soarele va reveni pe cerul Mării Negre miercuri. Maxima săptămânii în această regiune se va atinge vineri, când vor fi 30 de grade.

Vremea în Transilvania pentru 7 zile

Temperaturile coboară în Ardeal spre sfârșitul săptămânii. Astfel că, la Cluj, Mureș, Brașov și Sibiu termometrele vor indica doar 23-24 de grade. Până sâmbătă și duminică, însă, vremea va fi instabilă în această zonă. E posibil să se producă noi furtuni puternice.

Vremea în Oltenia și Muntenia pe 7 zile

Temperaturi ridicate în aceste două zone, chiar dacă ploile de scurtă durată, dar intense, se vor mai strecura în anumite după-amieze. Este o săptămână în care temperaturile vor coborî foarte rar în timpul zilei sub 30 de grade. Sunt așteptate valori de 33, 34 ba chiar 35 de grade, iar expunerea la soare în intervalul 11-18 nu este recomandată în aceste zone.