News

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 mai-2 iunie 2019. Vremea se încălzește în următoarele zile

26.05.2019 | 15:35
Prognoza meteo pentru saptamana 27 mai2 iunie 2019 Vremea se incalzeste in urmatoarele zile

Adiministrația Nașională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru săptămâna 27 mai-2 iunie, iar veștile sunt îmbucurătoare. După o perioadă de instabilitate termică însoțită de descărcări electrice și pe alocuri grindină, este de așteptat ca vremea să se îndrepte.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Începând cu săptămâna viitoare, vremea se va încălzi ușor, astfel că temperaturile vor înregistra creșteri treptate în următoarea perioadă, în cea mai mare parte a țării. În anumite zone sunt semnalate ploi, însă doar pe arii restrânse și slabe cantitativ.După ploile și fenomenele extreme din ultimele zile, vremea în Banat începe să se îndrepte ușor. Vom avea parte de temperaturi minime situate în jurul valorii de 12-13 grade Celsius. În ceea ce privește maximele, acestea vor fi cuprinse între 19 și 25 grade.

În intervalul 27-28 mai, sunt semnalate unele manifestări ale instablității termice.Și în Crișana vremea se va încălzi semnificativ în următoarea perioadă, iar până la sfârșitul intervalului nu vor exista variații semnificative. Media regională a valorilor diurne se va situa între 22 și 23 grade Celsius. Prima parte a lunii iunie aduce temperaturi maxime cuprinse între 25 și 28 grade.

Luna iunie ne aduce vreme bună. Temperaturi de până la 30 de grade, în toată țara. Sursa foto:libertatea.ro
Luna iunie ne aduce vreme bună. Temperaturi de până la 30 de grade, în toată țara. Sursa foto:libertatea.ro

În luna iunie scăpăm de ploi

În prima  parte a lunii iunie vom avea parte de o vreme mult mai prietenoasă, temperaturile depășind pe alocuri pragul normal pentru această perioadă, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. De asemenea, nivelul precipitațiilor se anunță deficitar, de-a lungul întregii țări.

Temperatura medie a aerului se va situa  în jurul valorilor normale pentru intervalul în care ne aflăm. În ceea ce privește primele zile ale lunii mai, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații se anunță deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, astfel că vom scăpa în sfârșit de ploi.

Primul weekend de vară calendaristică se anunță unul foarte plăcut din punct de vedere meteorologic. În perioada 1-2 iunie 2019, temperaturile vor crește semnificativ, mercurul din termometre indicând valori apropiate de 30 de grade Celsius.