News

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 mai 2019. Ce aduce valul de aer polar care intră în România

05.05.2019 | 11:19
Prognoza meteo pentru saptamana 612 mai 2019 Ce aduce valul de aer polar care intra in Romania

Un nou val de aer polar va pune stăpânire pe România și va aduce temperaturi chiar și cu 10 grade Celsius mai mici decât cele din prezent, potrivit prognozei meteo pentru săptămâna 6-12 mai. Așadar, românii care au pus bine hainele mai groase în șifonier vor fi nevoiți să le scoată din nou, cel puțin pentru câteva zile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 mai aduce ploi, vijelii și un val de aer polar

Meteorologul Elena Cordoneanu a declarat pentru Realitatea TV că vremea nu se va schimba radical, dar răcirea va fi una destul de accentuată. “Răcirea accentuată va fi marți. Până marți, vor mai scădea temperaturile un pic, dar marți se petrece coborârea de 10 grade.

Dacă, până marți, valorile termice încă mai trec de 20 de grade, în mare parte din țară, spre 24 de grade în SE, marți avem maxime sub 20 de grade, în toată țara, între 7 și 16, 17 grade, pe litoral. În Capitală, vom atinge 13 grade Celsius”, a spus Elena Cordoneanu.

Prognoza meteo 6-12 mai aer polar
Prognoza meteo 6-12 mai spune ca dupa ce trece valul de aer polar, revin ploile

Valul de aer polar nu va rămâne mult timp în România, dar va aduce temperaturi mai mici cu 10 grade Celsius decât cele de acum

Valul de aer rece nu va rămâne pre mult timp în țara noastră, ci va începe să-și simtă lipsa chiar de miercuri, când temperaturile încep ușo-ușor să revină la normal. “Dar chiar și cu soare, tot rece o să fie. Intrăm pe procesul de creștere care va continua joi, vineri, sâmbătă, duminică, și vom ajunge la date normale”, a mai spus Elena Cordoneanu.

Scăpăm de valul de aer polar, însă nu și de ploi! Meteorologii ne avertizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Ploile vor cuprinde treptat întreg teritoriul țării. ANM avertizează că ploile nu vor unele liniștite, ci se vor înregistra descărcări electrice, iar vântul se poate înteți, luând chiar aspect de vijelie.