News

Prognoza meteo pentru ultimul weekend din august. Unde va lovi canicula

28.08.2020 | 07:43
Prognoza meteo pentru ultimul weekend din august Unde va lovi canicula
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru ultimul weekend din luna august indică o revenire a temperaturilor caniculare, pe care țara noastră nu le-a prea avut în acest sezon așa cum s-a întâmplat în alți ani.

După o săptămână cu vreme schimbătoare, în care ploile au fost în peisaj pentru mai multe regiuni, ultimele zile de august se anunță mai spectaculoase din punct de vedere termic.

ADVERTISEMENT

Conform meteorologilor, după o zi de vineri ceva mai temperată, sâmbătă și duminică putem vorbi de caniculă și te temperaturi care se vor apropia frecvent de 36-37 de grade.

Prognoza meteo pentru ultimele zile din august

Potrivit meteoplus, vineri vom avea o vreme predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza în regiunile sudice, sud-estice şi pe arii restrânse în cele vestice. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral. Izolat în depresiuni vor fi condiţii de ceață.

Sâmbătă, în schimb, valorile termice vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Disconfortul termic va fi accentuat în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei în estul, sud-estul şi vestul țării, dar și în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi în jurul a 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Noaptea vor fi condiții de ceaţã cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-estice.

ADVERTISEMENT

Zi de duminică cu peste 36-37 de grade

În ultima zi a prognozei, duminică, vremea se va menține călduroasă, caniculară în zonele de câmpie şi local în cele de podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei pe crestele montane, în vestul şi estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 37 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, spre 26…27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sud-estice va fi ceață.

ADVERTISEMENT