Prognoza METEO pentru următoarele două săptămîni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 13-26 octombrie. Dacă în săptămâna 13-19 octombrie meteorologii aşteaptă o vreme călduroasă, specifică, mai...
13.10.2014 | 12:18
Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamini

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 13-26 octombrie. Dacă în săptămâna 13-19 octombrie meteorologii aşteaptă o vreme călduroasă, specifică, mai degrabă, unui sfârşit de vară, după care vremea se va răci brusc.

PROGNOZA METEO BANAT

Între 13 şi 16 octombrie, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 25…26 de grade. Începând din data de 17 octombrie şi până pe 19 octombrie vremea se va răci, astfel că maximele diurne vor reveni la normalul datei şi vor avea o medie de 18 grade. Ulterior, se estimează mici variaţii de la o zi la alta, în jurul acestei valori. Minimele nocturne vor urma o evoluţie asemănătoare. Astfel, până pe 16 octombrie, media lor va creşte de la 11 la 14 grade, apoi va scădea spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce se va menţine practic constantă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

În cursul intervalului de prognoză se profilează două intervale cu ploi, 15-18 octombrie (ploi moderate cantitativ) şi 21-22 octombrie. În celelalte zile din cursul celor două săptămâni probabilitatea de ploaie va fi redusă.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Între 13 şi 15 octombrie vor fi zile de sfârşit de vară, întrucât valorile medii ale temperaturilor maxime vor atinge 25…26 de grade. Începând din data de 16 octombrie şi până pe 19 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că maximele diurne vor ajunge apropiate de normalul datei şi vor avea media de 17 grade. Ulterior se estimează mici oscilaţii, în jurul mediei de 18 grade. Minimele nocturne vor fi mai ridicate până pe 18 octombrie, cu o medie de 11…13 grade, apoi, pe fondul unor nopţi răcoroase, vor coborî spre 7 grade, valoare ce se va menţine practic constantă până la sfârşitul intervalului.

Va ploua în intervalele 15 -18 octombrie (local vor fi cantităţi importante de apă acumulată) şi 21-22 octombrie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză fie nu va ploua deloc, fie doar foarte slab.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

În primele 3 zile vremea se va menţine caldă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 23…24 grade, iar cea a temperaturilor minime va urca de la 8 grade pe 13 octombrie la 11 grade pe 17 octombrie. Urmează un proces de răcire ce va determina, ulterior datei de 20 octombrie, un regimul termic care se va încadra limitelor normale pentru această regiune, întrucât pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în medie, nu se vor mai depăşi, ziua, 18 grade, iar noaptea, 5 grade.

În perioada 16-18 octombrie ploile slabe şi moderate cantitativ se pot semnala pe spaţii relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, exceptând ziua de 21 octombrie când local sunt de aşteptat ploi slabe.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Deşi media temperaturilor maxime va fi în scădere uşoară şi treptată începând din data de 15 octombrie, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă până pe 17 octombrie, deoarece minimele nocturne de abia atunci vor coborî sub 10 grade. Sfârşitul primei săptămâni, se profilează a fi din punct de vedere termic deja normal spre răcoros, cu o medie a maximelor diurne de 15 grade şi una a minimelor nocturne de 6 grade. A doua săptămână se va încadra regimului termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, cu mici variaţii de 1…2 grade de la o zi la alta, pentru temperaturile maxime în jurul a 16 grade, iar pentru cele minime, în jurul a 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 15 şi 18 octombrie (când sunt posibile şi cantităţi mai importante de apă) şi pe 21 octombrie, în restul intervalului de referinţă urmând să predomine vremea frumoasă.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Primele 3-4 zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o încălzire a vremii, cu maxime de la 20 de grade pe 13 octombrie la 23 de grade pe 16 octombrie, în medie, iar valorile termice nocturne minime vor creşte de la 7 grade pe 23 octombrie la 13 grade pe 17 octombrie. Ca urmare a unui proces de răcire, a doua săptămână debutează prin revenirea la un regim termic normal, caracterizat prin medii ale temperaturilor maxime de 16 grade şi respectiv ale temperaturilor minime, de 6 grade. Ulterior, se estimează oscilaţii de mică amplitudine de la o zi la alta, fără ca media temperaturilor maxime să mai depăşească 20 de grade.

Va ploua local între 15 şi 18 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile în 21 octombrie. Pentru restul intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Între 13 şi 17 octombrie media temperaturilor maxime va creşte de la 19 la 24 de grade. Începând din data de 16 octombrie şi până pe 19 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că maximele diurne vor ajunge apropiate de normalul datei şi vor avea media de 17 grade pe 19 octombrie. Ulterior se prefigurează mici oscilaţii, în jurul acestei valori. Minimele nocturne vor creşte până pe 17 octombrie, de la o medie de 10 grade la 15 grade. Apoi, pe fondul unor nopţi din ce in ce mai răcoroase, vor coborî spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce va creşte foarte puţin până la sfârşitul intervalului de referinţă.

Local va ploua în perioada 17-19 octombrie, însă în celelalte zile din cele 2 săptămâni fie nu va mai ploua deloc, fie doar foarte slab şi izolat.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Procesul de încălzire va avea drept rezultat o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă în 16 octombrie, când media maximelor termice va depăşi 25 de grade. Imediat, însă, va urma o răcire care va readuce această medie aproape de valorile obişnuite pentru ultima decadă a lunii octombrie, respectiv 16…17 grade. Din 19 octombrie, temperaturile vor marca uşoare creşteri sau scăderi de la o zi la alta, oscilând în jurul mediei regionale de 18 grade. În privinţa regimului termic nocturn, în prima săptămână valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de peste 8 grade, atingând chiar 13 grade pe 17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă se estimează nopţi normale termic, cu medii ale minimelor de 5…8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 16 şi 18 octombrie, în restul intervalului de referinţă urmând să predomine vremea frumoasă.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Între 13 şi 16 octombrie, vremea va continua să se încălzească, încât valorile medii ale temperaturilor maxime vor urca de la 22 la 25 de grade. Începând din data de 17 octombrie şi până pe 19 octombrie vremea se va răci, astfel că maximele diurne vor reveni la normalul datei şi vor avea o medie de 19 grade. Ulterior, se estimează variaţii de 1…2 grade, de la o zi la alta, în jurul mediei regionale de 18 grade. Minimele nocturne vor urma o evoluţie asemănătoare. Astfel, până pe 17 octombrie, media lor va creşte de la 9 la 13 grade, apoi va scădea spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce se va menţine practic constantă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Va ploua local între 15 şi 18 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile în 21 octombrie. Pentru restul intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Până pe 16 octombrie, temperaturile vor fi destul de ridicate, cu o medie de 16…17 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Totuşi, vremea va deveni răcoroasă la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât în zilele de 18 şi 19 octombrie media maximelor diurne nu va mai depăşi 9 grade. Regimului termic nocturn se va menţine şi el ridicat până pe 15 octombrie, fiind caracterizat printr-o medie de 7…8 grade. Ulterior, nopţile vor fi mai reci, cu minime termice oscilând între 2 şi 5 grade.

Va ploua între 15 şi 18 octombrie, iar în celelalte zile ale intervalului de referinţă probabilitatea de precipitaţii va fi mult mai redusă.

sursa: romaniatv.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!