Experții ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 2 – 30 decembrie 2024. Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât în mod normal, însă temperaturile vor crește treptat, ajungând la o valoare normală pentru perioada dată.
Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că în această perioadă valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această săptămână.
Acest lucru va fi observat în cea mai mare parte a țării. La munte, frigul va fi mai accentuat, iar temperaturile vor fi sub zero grade Celsius. Ploile vor lipsi în întreaga țară, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.
Meteorologii anunță că în această săptămână valorile termice se apropie de cele normale, în cea mai mare parte a țării. Mai mult, precipitațiie vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă. Acestea își vor face apariția, mai ales, în regiunile sudice și sud-estice.
Pentru această perioadă, vremea va fi una obișnuită. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Ploile vor fi în cantități normale.
„Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, au anunțat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.
Meteorologii vorbesc și despre prognoza meteo din preajma Crăciunului. În întreaga țară, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.
Același lucru se întâmplă și în cazul ploilor. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Estimarea este valabilă în cea mai mare parte a țării.
În același timp, meteorologii ANM vorbesc despre o multitudine de fenomene ce ne așteaptă în prima lună a iernii. Aceștia vorbesc despre ninsoare, ceață, lapoviță și ploaie.
„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie”, potrivit ANM.