ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Vremea se schimbă radical: când se întorc ninsorile

Autor: Bogdan Solomon | 12.04.2020 | 12:17
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Vremea se schimbă radical: când se întorc ninsorile
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni nu vine cu vești tocmai bune. Se întorc ploile. Sursa foto: Getty Images

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile nu sunt printre cele mai bune, pentru că episoadele de vreme rea se vor înmulți considerabil. Începând de marți, 14 aprilie, trebuie să ne așteptăm la un nou val de precipitații, însoțite de scăderi bruște în cele mai multe regiuni ale țării.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Ploi și ninsori în cea mai mare parte a țării

Dacă în Duminica Floriilor ne bucurăm de o ușoară încălzire și cer predominant senin în cea mai mare parte a teritoriului, începând de luni se va înnora treptat în vest, centru şi nord, în special pe timpul nopții. De asemenea, sunt semnalate ploi, posibil însoţite şi de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Conform specialiștilor, în zona înaltă de munte, precipitaţiile vor fi, trecător, sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În restul țării, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte şi, temporar, în regiunile vestice şi estice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 11 grade Celsius pe litoral şi 23-24 de grade în vestul teritoriului, în timp ce minimele vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade. Totodată, în sud-estul teritoriului sunt semnalate condiții de ceață.

Prognoza meteo în săptămâna 13 – 20 aprilie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, precum şi în extremitatea vestică a ţării, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

ADVERTISEMENT

  Săptămâna 20 – 27 aprilie

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. De asemenea, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 27 aprilie – 4 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. De asemenea, regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 4 – 11 mai

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile vestice, dar şi a unui deficit în cele estice şi sud-estice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!