ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se schimbă radical în România

Autor: Adrian Baciu | 26.08.2020 | 07:48
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se schimbă radical în România
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se schimbă radical în România. Foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță schimbări majore în evoluția vremii din România pentru următoarele zile din această săptămână.

ADVERTISEMENT

Dacă prima parte a intervalului a fost dominată de instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, care s-a manifestat prin averse de ploaie pe spații extinse însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii temporare, cea de-a doua va fi total diferită.

Astfel, ploile vor lăsa loc vremii însorite, iar către weekend s-ar putea să avem din nou maxim care să depășească frecvent 35-36 de grade în unele regiuni din sudul și sud-estul țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo în România. Vremea se schimbă radical

Pentru ziua de miercuri vremea se va ameliora ca aspect în toată țara. După codurile de instabilitate din ultimele două zile, acum nu mai vorbim de așa ceva, iar unele ploi slabe izolate pot să mai cadă numai în primele ore ale dimineții în estul Transilvaniei și in zona centrală a Moldovei.

În ceea ce privește vântul, unul extrem de alert luni și marți, acesta va sufla moderat în nordul Carpaților Meridionali și mai mult slab în restul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Valorile maxime de temperatură vor fi încadrate în general intre 22 si 27 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia si Dobrogea și 23-28 de grade în Moldova.

Temperaturi de până la 35 de grade pentru joi

Conform meteorologilor, joi vremea va continua să se încălzească. Astfel, maximele termice vor urca la prânz până spre 25-30 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 28-32 de grade în Oltenia, 30-35 de grade în Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei și 26-31 de grade Celsius în estul Dobrogei și nordul Moldovei.

ADVERTISEMENT

Sub aspect al precipitațiilor, cerul se va menține mai mult senin în jumătatea sudica a țării, în timp ce în nord vor fi unele înnorări temporare, însă numai izolat vor cădea unele averse slabe de ploaie.

Vântul se va intensifica treptat în nordul extrem al teritoriului si va sufla moderat spre tare mai ales în nordul Carpaților Orientali, în timp ce în restul tarii vântul se va menține slab, cel mult slab până la moderat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!