News

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se schimbă radical în România

26.08.2020 | 07:48
Prognoza meteo pentru urmatoarele zile Vremea se schimba radical in Romania
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță schimbări majore în evoluția vremii din România pentru următoarele zile din această săptămână.

Dacă prima parte a intervalului a fost dominată de instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, care s-a manifestat prin averse de ploaie pe spații extinse însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii temporare, cea de-a doua va fi total diferită.

ADVERTISEMENT

Astfel, ploile vor lăsa loc vremii însorite, iar către weekend s-ar putea să avem din nou maxim care să depășească frecvent 35-36 de grade în unele regiuni din sudul și sud-estul țării.

Prognoza meteo în România. Vremea se schimbă radical

Pentru ziua de miercuri vremea se va ameliora ca aspect în toată țara. După codurile de instabilitate din ultimele două zile, acum nu mai vorbim de așa ceva, iar unele ploi slabe izolate pot să mai cadă numai în primele ore ale dimineții în estul Transilvaniei și in zona centrală a Moldovei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește vântul, unul extrem de alert luni și marți, acesta va sufla moderat în nordul Carpaților Meridionali și mai mult slab în restul teritoriului.

Valorile maxime de temperatură vor fi încadrate în general intre 22 si 27 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia si Dobrogea și 23-28 de grade în Moldova.

ADVERTISEMENT

Temperaturi de până la 35 de grade pentru joi

Conform meteorologilor, joi vremea va continua să se încălzească. Astfel, maximele termice vor urca la prânz până spre 25-30 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 28-32 de grade în Oltenia, 30-35 de grade în Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei și 26-31 de grade Celsius în estul Dobrogei și nordul Moldovei.

Sub aspect al precipitațiilor, cerul se va menține mai mult senin în jumătatea sudica a țării, în timp ce în nord vor fi unele înnorări temporare, însă numai izolat vor cădea unele averse slabe de ploaie.

ADVERTISEMENT

Vântul se va intensifica treptat în nordul extrem al teritoriului si va sufla moderat spre tare mai ales în nordul Carpaților Orientali, în timp ce în restul tarii vântul se va menține slab, cel mult slab până la moderat.

ADVERTISEMENT