News

Prognoza meteo pentru vineri, 13 august. Vremea se menține călduroasă în toată țara

FANATIK vă aduce prognoza meteo pentru vineri, 13 august. Vremea va fi călduroasă pe tot teritoriul țării
12.08.2021 | 22:29
Prognoza meteo pentru vineri 13 august Vremea se mentine calduroasa in toata tara
Prognoza meteo pentru vineri, 13 august. Vremea se menține călduroasă în toată țara Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru vineri, 13 august. Vremea va fi predominant frumoasă, dar se va menține căldura.

În această noapte sunt șanse de ploaie în unele zone. În regiunile din sudul și estul României vor apărea înnorări temporare, iar în Carpații Meridionali și Muntenia vor fi averse, descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor situa între 10 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, și 22 de grade, la mare.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru vineri, 13 august. Vremea se menține călduroasă în toată țara

În general, vremea va fi frumoasă. În zonele din sud-vest se menține căldura, iar disconfortul termic va fi ridicat. Pe arii restrânse, indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

În cea mai mare parte a țării cerul va fi variabil. Vor mai fi înnorări în zonele montane, în special în Carpații Meridionali. Sunt posibile, numai izolat, ploi slabe și de scurtă durată.

ADVERTISEMENT

„Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în zona montană înaltă și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în Oltenia,” au anunțat meteorologii.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, și 20 – 21 de grade, pe litoral și Dealurile de Vest. Dimineața și pe arii restrânse, mai ales în depresiuni, vor apărea condiții de ceață.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo vineri, 13 august, București

În Capitală, vremea va fi frumoasă, dar, la amiază, va fi călduroasă. Ziua, cerul va fi variabil, pe timpul nopții va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

„Temperatura maximă va fi de 30 – 32 de grade, iar minima termică va fi de 17 – 18 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 15 grade”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo vineri, 13 august, la mare

„Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 24…26 de grade,” au transmis meteorologii.

Prognoza meteo vineri, 13 august, la munte

În general, vremea va fi frumoasă. Cerul se va menține variabil. Vor fi unele înnorări în Carpații Meridionali, iar, doar izolat, vor fi șanse de ploi slabe și de scurtă durată.

Vântul va bate slab și moderat, iar ușoare intensificări se vor simți pe creste. Temperaturile vor fi similare cu cele din ziua precedentă.

ADVERTISEMENT