News

Prognoza meteo pentru weekend: caniculă și disconfort termic accentuat. Cum va fi vremea din București

07.08.2020 | 09:15
Prognoza meteo pentru weekend: caniculă și disconfort termic accentuat. Cum va fi vremea din București
Prognoza meteo pentru weekend: caniculă și disconfort termic accentuat. Cum va fi vremea din București. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru weekend, una în care canicula și disconfortul termic accentuat se anunță predominante.

De altfel, încă de joi, s-a anunțat o prognoză pentru intervalul de valabilitate 06, 07 și 08 august. Meteorologii au anunțat caniculă, zonele afectate fiind sudul și estul teritoriului.

Se pare că nici în weekend nu vom scăpa de vremea călduroasă în majoritatea regiunilor. Ploile aproape că nu vor conta în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Cum arată prognoza meteo pentru weekend: caniculă și disconfort termic

Conform ANM, vineri și sâmbătă, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

În aceste două zile de prognoză, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

ADVERTISEMENT

În București, vremea va fi caniculară în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de 37 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, conform prognozei speciale pentru Capitală emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilelor. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare.

Cum va fi vremea pe litoral și la munte

Potrivit ANM, ziua de vineri va fi una călduroasă și pe litoral, cu stres termic accentuat și multă zăpușeală. Spre seara apar și câțiva nori și s-ar putea să plouă puțin.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă se anunță un disconfort termic pronunțat, atmosferă sufocantă mare parte a zilei și, poate, o aversă, două în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Duminică, vremea redevine plăcută, vântul va fi activ și temperaturile abia ating 28 de grade.

ADVERTISEMENT

La munte, se încălzește și domină vremea însorită, dar cresc și condițiile de ploaie, târziu, după prânz. Aversele apar local, dar pot veni cu vijelii și grindină.

Vineri dimineață este timp frumos, dar către seara apar vijelii și ploi torențiale. Sâmbătă va fi vreme bună, în ansamblu, cu înnorări temporare și ceva ploi doar prin zona Meridionalilor.

Duminică, soare și atmosferă plăcută, un vânt ceva mai insistent și temperaturi în scădere.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri