News

Prognoza meteo pentru weekend: caniculă și disconfort termic accentuat. Cum va fi vremea din București

07.08.2020 | 09:15
Prognoza meteo pentru weekend canicula si disconfort termic accentuat Cum va fi vremea din Bucuresti
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru weekend, una în care canicula și disconfortul termic accentuat se anunță predominante.

De altfel, încă de joi, s-a anunțat o prognoză pentru intervalul de valabilitate 06, 07 și 08 august. Meteorologii au anunțat caniculă, zonele afectate fiind sudul și estul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Se pare că nici în weekend nu vom scăpa de vremea călduroasă în majoritatea regiunilor. Ploile aproape că nu vor conta în aceste zile.

Cum arată prognoza meteo pentru weekend: caniculă și disconfort termic

Conform ANM, vineri și sâmbătă, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

ADVERTISEMENT

În aceste două zile de prognoză, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

În București, vremea va fi caniculară în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de 37 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat.

ADVERTISEMENT

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, conform prognozei speciale pentru Capitală emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilelor. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea pe litoral și la munte

Potrivit ANM, ziua de vineri va fi una călduroasă și pe litoral, cu stres termic accentuat și multă zăpușeală. Spre seara apar și câțiva nori și s-ar putea să plouă puțin.

Sâmbătă se anunță un disconfort termic pronunțat, atmosferă sufocantă mare parte a zilei și, poate, o aversă, două în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Duminică, vremea redevine plăcută, vântul va fi activ și temperaturile abia ating 28 de grade.

La munte, se încălzește și domină vremea însorită, dar cresc și condițiile de ploaie, târziu, după prânz. Aversele apar local, dar pot veni cu vijelii și grindină.

Vineri dimineață este timp frumos, dar către seara apar vijelii și ploi torențiale. Sâmbătă va fi vreme bună, în ansamblu, cu înnorări temporare și ceva ploi doar prin zona Meridionalilor.

Duminică, soare și atmosferă plăcută, un vânt ceva mai insistent și temperaturi în scădere.

ADVERTISEMENT