Prognoza METEO pentru weekend. Cum va fi VREMEA în fiecare regiune a ţării

Mirela Apostol   
in Hotnews
05/08/2016, 08:48
Prognoza METEO pentru weekend. Cum va fi VREMEA în fiecare regiune a ţării

Vremea în acest weekend va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi care vor ajunge şi la 36 de grade Celsius în zona de sud.

VREMEA VINERI

Astăzi vremea va continua să se încălzească uşor şi va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării. Va creşte şi disconfortul termic, iar în sudul ţării, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, dar cu unele înnorări după-amiaza, în Carpaţii Occidentali şi în Dobrogea, unde, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă, iar după-amiaza indicele temperatură-umezeală va putea atinge pragul critic de 80. Maxima zilei va fi de 33…34 de grade

La munte vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări pe creste. La amiază vor fi 23 grade la Păltiniş, 24 la Predeal, 21 la Semenic, 22 la Sinaia, 25 la Arieseni si 18 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare, vremea va fi predominant însorită. Temperatura continua să crească. Maxime vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 şi 28 de grade. Vântul va avea unele intensificãri peste zi.

Vreme însorită şi în încălzire în regiunile intracarpatice. Doar după amiaza în Carpaţii Occidentali, izolat va ploua în aversă. Vântul se intensifică în sudul Banatului.

În sud, vremea continuă să se încălzească, maximele, cuprinse intre 30 şi 34 de grade, chiar 35 in Lunca Dunării determină accentuarea disconfortului termic; indicele temperatura–umezeala va atinge pragul critic de 80. Nicio şansă de plaoie, practic.

În Dobrogea, este posibil ca după amiaza, izolat să fie averse şi descăracri electrice. Dar cald este şi aici, 32-34 de grade la amiaza in partea continentala si 29-30 de grade pe litoral.

Şi în Moldova mai creşte temperatura, între 30 şi 33 de grade la amiaza şi soare aproape toată ziua fara nici o speranta de ploaie.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de caldă, local caniculară în sudul ţării, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime trec de 30 de grade în aproape toată ţara iar în Lunca Dunării trec de 35 de grade (36 la Giurgiu). Spre seară se vor semnala averse şi descărcări electrice, local în Banat şi Crişana şi izolat în Maramureş şi Transilvania. Vor fi condiţii de grindină.

În Bucureşti, caniculă după-amiaza, când şi indicele temperatură – umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. La amiaza, 34-35 de grade.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, în sudul şi sud-estul ţării, vremea se va menţine deosebit de caldă, local caniculară după-amiaza, când temperatura va ajunge la 35-36 de grade (36 la Giurgiu) iar disconfortul termic va fi ridicat. În restul ţării (vest, centru, nord) valorile termice vor scădea, maximele pornesc de la 25 de grade la Suceava, 26 la Cluj Napoca si nu mai trec de 30 de grade, valori în apropierea mediilor multianuale. Vor fi averse, descărcări electrice, vânt, poate şi grindina, doar pe arii restrinse, indeosebi la munte, in Transilvania si Oltenia.

În Bucureşti, temperatura încă mai creşte, 19-21 de grade la amiază şi in jur de 34-36 de grade la amiaza.

TENDINŢĂ

Vineri şi sâmbătă, nuantele de rosu deasupra tarii noastre se accentueaza ceace inseamna transport sporit de mase de aer cald dinspre sud si in consecinta incalzirea vremii. Aria de canicula, redusa astazi se extinde in weekend in sudul si sudestul tarii cind maximele local vor fi de 35-36 de grade. Totusi, duminica, in partea de nord-vest a tarii incepe un proces de racorire a vremii care aduce regimul termic in limite normale, duminica in vestul, centrul si nordul tarii si luni si in restul teritoriului. Schimbarea inseamna si ploi dar si de data aceasta, sudul si sudestul tarii vor fi zonele ocolite.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Ştirea MOMENTULUI

Scandal după Hajduk – FCSB! Acuze la adresa unui jucător: “Şi-a urmărit interesele meschine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×