News

Prognoza meteo pentru weekend-ul 30 iulie – 1 august. Avertizare de caniculă și cod portocaliu de furtuni

Meteorologii au transmis noi avertizări pentru finalul acestei săptămâni. Nu scăpăm de caniculă, dar nici de furtunile puternice.
29.07.2021 | 15:51
Prognoza meteo pentru weekendul 30 iulie  1 august Avertizare de canicula si cod portocaliu de furtuni
ADVERTISEMENT

Meteorologii au prelungit codurile de caniculă până în prima zi din luna august.

În plus au fost emise avertizări de cod galben și portocaliu de furtuni. Acestea vor avea loc în mai multe județe.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 30 iulie– 1 august. Avertizare de caniculă și cod portocaliu de furtuni

Va fi un weekend de foc. Au fost prelungite codurile de caniculă până pe 1 august. Astfel, 8 județe și București sunt sub cod portocaliu de caniculă până duminică. Meteorologii avertizează că temperaturile maxime vor fi între 38 – 40 de grade.

ADVERTISEMENT

În județele Dolj, Olt, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, București și Caraș Severin căldura va fi greu de suportat. Disconfortul termic este extrem de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru restul României a fost emis un cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general, între 34 și 39 de grade. Nici noaptea nu va fi mai bine. Temperaturile vor depăși 20 de grade.

ADVERTISEMENT

În București vremea se va menține caniculară. În plus disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În regiunile de nord și nord-est temperaturile vor fi mai scăzute.

Nici în luna august nu vom scăpa de temperaturile extrem de ridicate. Termometrele vor arăta în unele regiuni mai mult de 40 de grade.

ADVERTISEMENT

Furtuni în mai multe județe

În mai mult de jumătate din țară vor avea loc vijelii și furtuni puternice. ANM a emis un cod portocaliu de furtuni valabil  joi de la ora 13.30 până la ora 23.00.

Vijelii extrem de puternice și intensificări ale vântului cu rafale de peste 70… 80 km/h vor avea loc în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și zona de munte a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita.

ADVERTISEMENT

Vor avea loc și descărcări electrice iar cantitățile de apă ar putea depăși 25…40l/mp.

Codul galben de furtuni a intrat în vigoare joi la ora 10.00 și este valabil până la ora 23.00.

Potrivit ANM în Transilvania, Maramureș, Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei, dar și în unele zone montane vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, grindină, local averse ce vor avea și caracter torențial.

ADVERTISEMENT