ATENŢIONARE METEO. Canicula ne va “topi” timp de trei zile

În perioada 25-28 iulie, căldura se va instala în majoritatea părţilor ţării, anunţă INMH. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al...
25.07.2013 | 08:44
ATENTIONARE METEO Canicula ne va topi timp de trei zile

În perioada 25-28 iulie, căldura se va instala în majoritatea părţilor ţării, anunţă INMH. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic, asta în zonele de cîmpie şi pe arii mai restrînse, în cele de deal şi podiş. Cele mai afectate regiuni vor fi Banatul, Oltenia şi sudul Munteniei, temperaturile maxime ce se vor înregistra fiind de 35, chiar 36 de grade.

Joi va fi o zi frumoasă de vară în mai toate regiunile ţării. Vor fi temperaturi cuprinse între 24 de grade în nordul Moldovei şi peste 35 de grade în Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului. Pot apărea înnorări şi ploi slabe în Moldova şi nordul Carpaţilor Orientali.

Bucureşti

Capitala va fi acoperită în totalitate de razele soarelui, cu o temperatură maximă de 33-34 de grade.

Munte

Meteorologii au anunţat o zi perfectă pentru activităţile în aer liber de la munte. Astăzi se vor înregistra temperaturi normale, aşadar va fi o zi caldă şi frumoasă de vară.  Vor fi aşteptate şi unele înnorări şi ploi de scurtă durată, în Carpaţii Orientali, iar la noapte, izolat, şi în restul masivelor.

Mare

Vremea tine cu turiştii în zilele ce urmează. Aşadar, soarele nu întîrzie să apară şi astăzi pe litoralul romînesc. Numai în partea de nord a litoralului se vor aduna norii şi sunt condiţii de averse şi descărcări electrice. Se va simţi şi briza, un vînt de aproximativ 25-30 km/h. Apa mării va avea o temperatură de 23-24 de grade.

Vremea pe 2 zile

Vineri căldura se va menţine în vest şi sud, unde la amiază temperatura va trece cu uşurinţă de 30 de grade. Este vorba de maxime între 25 de grade în Bucovina şi 35-36 de grade în Lunca Dunării. Excepţie fac regiunile nordice, centrale şi estice, precum şi zonele de munte, unde vor fi cîteva înnorări şi, pe arii restrînse, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vîntului.

Capitala nu va scăpa nici mîine de caniculă. Cerul va fi variabil, vîntul va sufla slab pînă la moderat, iar temperatura maximă va fi de 32-34 de grade.

Sîmbătă, în jumătatea vestică a ţării, vremea va fi foarte caldă din nou – soarele va străluci, iar vîntul va bate, în general, slab. În estul şi sud-est vor fi aşteptate cîteva ploi la amiază, plus descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nordul Moldovei şi 35-36 de grade în sudul Olteniei şi al Banatului.

În Bucureşti vremea va fi frumoasă, foarte caldă după-amiază. Soarele îşi împarte ziua norii pasageri, de vreme bună. Temperatura maximă va fi de 32 de grade.