News

Prognoză meteo specială pentru București. Iarna revine în forță în Capitală

09.03.2021 | 11:49
Prognoza meteo speciala pentru Bucuresti Iarna revine in forta in Capitala
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București. Meteorologii avertizează că iarna va reveni în forță în Capitală.

Începând din seara zilei de 9 martie și până la 10 martie, ora 10:00, vremea va fi extrem de rece. Nici precipitațiile nu vor lipsi și vor fi predominant sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

Stratul de zăpadă depus va măsura între 8 și 10 centimetri. Viscolul își va face și el apariția, intensificând senzația de frig. Zilele următoare vor fi și ele friguroase, iar temperaturile vor coborî sub pragul înghețului.

Prognoză meteo specială pentru București. Iarna revine în forță în Capitală

Vremea se va înrăutăţi începând cu ora 23:00 a zilei de 9 martie şi va deveni extrem de rece. Precipitațiile vor apărea și ele, începând cu a doua parte a nopții de marți spre miercuri și până în dimineața zilei de joi, 11 martie.

ADVERTISEMENT

Temporar precipitațiile vor fi însemnate cantitativ, în jurul a 20 l/mp. Predominant, acestea vor fi sub formă de ninsoare, iar stratul depus va măsura între 8 și 10 centimetri.

Vântul își va face și el apariția, suflând moderat, cu intensificări temporare. Rafalele vor ajunge până la 45 -55 km/h, vor viscoli ninsoarea şi vor amplifica senzația de frig.

ADVERTISEMENT

Temperatura aerului se va menţine la valori între 0 și 1 grad în cea mai mare parte a intervalului menționat. În plus, în dimineața zilei de joi, 11 martie, gradele din termonetre vor scădea până la -3 și -2 grade.

Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de joi, 11 martie. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în noaptea de joi spre vineri, 11 – 12 martie, când valorile vor fi între -8 și -6 grade.

ADVERTISEMENT

Și în restul zonelor din țară primăvara se lasă așteptată. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului în regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea, dar şi în sudul Banatului şi Carpații Meridionali și de Curbură. Vremea va fi extrem de rece miercuri și joi, în special în zonele din sudul țării, unde termometrele vor arăta și cu 8 sau 10 grade mai puțin decât în mod normal în această perioadă. În zilele de joi și vineri, acest lucru se va întâmpla pe tot teritoriul României.

ADVERTISEMENT