News

Prognoza meteo specială pentru municipiul București. Se strică vremea în Capitală. Sunt așteptate ploi torențiale

14.05.2019 | 12:40
Prognoza meteo speciala pentru municipiul Bucuresti Se strica vremea in Capitala Sunt asteptate ploi torentiale

Se strică vremea în București. Sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice și chiar furtuni. Se repetă povestea de săptămâna trecută.  Administrația Națională de Meteorologie a anunțat instabilitate atmosferică accentuată săptămâna aceasta în Capitală.

Prognoză meteo specială pentru Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Meteorologii țin să evertizeze că în următoarele zile sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, în special în zilele de joi și vineri.

,,Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, mai accentuată miercuri, 15 mai şi joi, 16 mai. Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor atinge 15 – 25 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, exceptând ziua de miercuri, 15 mai, când vor atinge 23 – 24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10 – 12 grade Celsius”, se arată în prognoza ANM.

Avertizarea ANM intră în vigoare începând de marți, 14 mai, de la ora 11:00 și este valabilă până vineri, 16 mai, ora 10:00. Temperaturile minime se vor situa între 0 și 12 grade Celsius, iar maximele vor depăși 20 de grade Celsius. Ziua de miercuri va atinge 23-24 grade Celsius.

Temporar se vor instala averse, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15-25 litri/mp. La noapte se va instala codul galben ce va fi instaurat începând cu ora 18 și va fi valabil până mâine dimineață, ora 10. Meteorologii anunță că, vor fi emise și alte atenționări dacă fenomenele meteo vor evolua în intensitate.

Se întor ploile, furtunile și grindina în Capitală
Vremea rea, ploile și vijeliile revin în Capitală
Sursa foto: pixabay.com

Cum va fi vremea în restul țării

În cea mai mare parte a țării vremea va rămâne instabilă. În SV-ul țării, mai precis în Banat, cât și în Oltenia cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. Sunt zone în care meteorologii au anunțat chiar și cantități de apă care vor depăși 40-60 l/mp.