News

Prognoza meteo vineri, 6 august. Vremea se răcește semnificativ. Unde se întorc ploile

Prognoza meteo vineri, 6 august. Temperaturile scad semnificativ. FANATIK vă spune unde se întorc ploile
06.08.2021 | 09:03
Prognoza meteo vineri 6 august Vremea se raceste semnificativ Unde se intorc ploile
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru vineri, 6 august. Potrivit specialiștilor, valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute, pe întreaga suprafață a României.

În plus, revin ploile. În mai multe regiuni din țară se va face simțită instabilitatea atmosferică.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo vineri, 6 august. Vremea se răcește semnificativ. Unde se întorc ploile

Pe toată suprafața României, temperaturile vor scădea semnificativ. În jumătatea de nord-est, vremea va fi, în general, instabilă, cu înnorări accentuate şi averse însoțite de descărcări electrice.

Și în Dobogea, estul Munteniei și local în Moldova, vor fi perioade în care fenomenele vor fi intense, sunt posibile vijelii și căderi de grindină. „Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 – 40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă,” transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla moderat, vor apărea intensificări temporare în majoritatea regiunilor. În plus, în zonele montane înalte, vântul va sufla cu putere.

Termometrele vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 33 de grade. Minimele se vor situa între 12 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

ADVERTISEMENT

Vremea 6 august în București

Și în Capitală vremea se răcește. Pe parcusul zilei de 6 august vor apărea, temporar, înnorări accentuate și sunt posibile averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ulterior, cerul va deveni variabil.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 – 32 de grade, iar valorile minime vor fi cuprinse între 17 și 19 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea 6 august la mare

Pe litoral vremea va fi, în general, instabilă. Se va face simțită o scădere a temperaturii, mai ales după-amiaza. Cerul se menține temporar noros și sunt condiții de apariție a unor averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. „Vor fi condiţii de grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate,” au explicat specialiștii ANM.

Valorile maxime se vor situa în jurul valorilor de 27 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 20 și 22 de grade. Apa mării va avea temperaturi cuprinse între 23 și 25 de grade.

Vremea 6 august la munte

În general, vremea se menține frumoasă. „Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea unele intensificări în zona înaltă, mai ales ziua. La sfârşitul nopţii, în depresiuni se va forma izolat ceaţă,” a informat ANM.

 

ADVERTISEMENT