ADVERTISEMENT
News

Prognoză specială de la ANM. Va ninge în București în această noapte

Autor: Robert Cristea | 12.01.2021 | 20:40
Prognoză specială de la ANM. Va ninge în București în această noapte
Prognoză specială de la ANM. Va ninge în București în această noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o prognoză meteo specială pentru municipiul București. În această noapte, zăpada s-ar putea să redecoreze peisajul din oraș.

ADVERTISEMENT

Astfel, se anunță că cerul va fi noros și temporar va ninge. Se va depune strat nou de zăpadă, neuniform, cu grosime în general de 3 – 5 cm. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade, transmite ANM.

Potrivit meteorologilor, prognoza meteo specială pentru București cuprinde intervalul 12 ianuarie, ora 18:30 – 13 ianuarie, ora 10:00.

ANM, prognoză specială: Va ninge în București până miercuri dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, prognoza specială emisă de ANM s-ar putea să-i supere un pic pe cei care se vor trezi mâine dimineață și vor fi nevoiți să înfrunte zăpada de pe mașini înainte să plece spre muncă.

Miercuri, 13 ianuarie, vremea se va menține în general închisă și temporar se vor semnala precipitații moderate cantitativ în regiunile sudice și sud-estice și local în rest, au anunțat meteorologii, conform Gândul.

Vor predomina ninsorile, iar în Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, dar mai ales pe litoral, iar în cursul nopții și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 și 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, între -7 și 0 grade Celsius, ușor mai ridicate doar pe litoral.

ADVERTISEMENT

Un vortex polar va lovi România. Ce spune Elena Mateescu, directorul ANM?

”În primele zile ale acestei săptămâni, temperaturile minime se vor situa în general între minus 8 şi minus 10 grade Celsius în zonele depresionare, cel mult 1-2 grade Celsius în zona litoralului. Maxime până la 5-6 grade în partea de sud-est a ţării.

Sfârşitul săptămânii aduce într-adevăr o răcire în ceea ce priveşte vremea pentru că o masă de aer rece va staţiona cel puţin pentru următoarele zile până spre finele celei de-a doua decade a lunii ianuarie. În zonele depresionare vorbim de temperaturi cu minus 15, minus 18 grade Celsius şi cel mult minus 5 grade Celsius în zona litoralului”, a spus directorul ANM, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT