News

Prognoza meteo pentru 28 iunie – 26 iulie. Ce temperaturi ne așteaptă în următoarea perioadă

Meteorologii au făcut estimările pentru următoarele patru săptămâni.
25.06.2021 | 16:13
Prognoza meteo pentru 28 iunie  26 iulie Ce temperaturi ne asteapta in urmatoarea perioada
Prognoza meteo pentru 28 iunie - 26 iulie. Ce temperaturi ne așteaptă în următoarea perioadă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, perioada 28.06.2021 – 26.07.2021. Temperaturile vor fi extrem de ridicate în aproape toată țara. Se așteaptă să fie caniculă în mai multe regiuni, dar tot nu scăpăm de ploi.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 28 iunie – 26 iulie

Temperaturile vor fi ridicate în toate regiunile țării, dar nu scăpăm de ploi. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Pentru această perioadă temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele specifice. Este valabil pentru toate regiunile, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile din vestul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, doar în partea de nord a țării va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

În această săptămână temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât ar fi normal în regiunile vestice. În restul României, temperaturile se vor apropia de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice și la munte. În restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, se arată în comunicatul Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

Potrivit ANM, în jumătatea de nord-vest, temperaturile medii vor fi puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. În rest, temperaturile se apropie de cele specifice pentru această perioadă. În regiunile din sud regimul pluviometric va fi local excedentar. În restul României acesta se va situa în jurul celui normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă. Este posibil să fie mai ridicate în regiunile din vest și din nord-vest.  În sud și sud-est, temperaturile vor fi ușor mai mici.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, dar și deficitare în extremitatea de nord a țării. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

ADVERTISEMENT
Tags: