News

Prognoza meteo pe două săptămâni, anunţată de ANM. Când ar putea să apară ploile

10.08.2020 | 16:17
Prognoza meteo pe doua saptamani anuntata de ANM Cand ar putea sa apara ploile
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada 10-23 august.

Vremea rămâne în continuare foarte caldă în perioada următoare. Se va resimți o ușoară scădere de temperatură, în majoritatea regiunilor, în a doua parte a lunii. Scăderea va fi însă insignifiantă, indicele de confort termic rămânând la cote mari.

ADVERTISEMENT

Cei care și-au programat vacanțe în zilele următoare vor avea parte de zile însorite, vreme bună și din când în când vor fi răcoriți de ploi scurte de vară

ANM  a anunțat prognoza meteo pe două săptămâni. Când ar putea să apară ploile

Temperaturile se vor situa și în perioada următoare în jurul pragului de 30 de grade. Abia după 15 august sunt posibile averse în mai multe regiuni din România.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo în Banat: În intervalul 10 -14 august vremea va fi călduroasă, iar media temperaturilor maxime va de 32 de grade. În data de 15 august se va raci un pic, astfel încât. Iar între 16 și 23 august, media regională a maximelor va fi 29 de grade, fără variații semnificative. Pe tot parcursul celor 2 săptămâni de prognoză, temperaturile minime se vor așeza între 15 și 18 grade.

Începând din 14 august va crește probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse și, posibil, mai însemnate cantitativ pe 15 și 16 august.

ADVERTISEMENT

Vremea în Crișana: În primele zile din următoarele două săptămâni se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 31 de grade. Pe 15 august vremea se va răcori, iar între 16 și 23 august media regională a
maximelor termice va fi de 28…29 de grade, cu o tendință de ușoară scădere spre sfârșitul perioadei. Temperaturile minime nocturne vor fi în scădere ușoară. Vor ajunge de la 17 grade în primele nopți, spre 14 grade la finalul intervalului de prognoză.

Din 14 august sunt posibile averse în fiecare zi, cu precădere în cursul după-amiezilor.

Vremea în Transilvania : Media regională a temperaturilor maxime va fi de aproximativ 29 de grade în intervalul
10 – 15 august. iar între 16 și 23 august temperaturile maxime se vor situa constant în jurul unei valori medii de 27 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se vor situa, în medie, între 12 și 15 grade.

ADVERTISEMENT

Vor fi averse pe arii restrânse, însă pe 10, 15 și 16 august acestea se vor semnala local și pot fi mai abundente.

Vremea în Maramarues : Valorile termice diurne vor avea o tendință de scădere spre finalul primei săptămâni de
prognoză, când vremea se va raci ușor. Astfel, de la o medie de 29…30 de grade în intervalul 10 – 15 august, maximele temperaturii aerului vor coborâ spre 26 de grade până la sfârșitul celei de a doua săptămâni. Temperaturile nocturne se vor încadra între 14 și 16 grade în medie.

Vor fi ploi de scurtă durată în prima zi a intervalului de prognoză, iar apoi probabilitatea pentru averse la nivel local va fi mai mare în intervalul 15 – 23 august.

Vremea în Moldova : Regimul termic diurn se va menține constant pe tot parcursul celor două săptămâni de
prognoză și se vor înregistra temperaturi maxime de 28…29 de grade.  Minimele nocturne vor fi de aproximativ 18 grade, în medie, în primele nopți, apoi vor avea o scădere și, în intervalul 14 și 23 august, media temperaturilor
minime va fi de 16 grade.

Vor fi ploi de scurtă durată la începutul în prima perioadă, iar apoi probabilitatea pentru averse va fi redusă.

Prognoza meteo pentru litoral și zonele montane

Vremea în Dobrogea : În primele trei zile ale intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 30
de grade, apoi va interveni o scădere.  Pe 15 și 16 august, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul a 26…27 de grade. Ulterior, vor crește ușor și vor reveni aproape de pragul de 30 de grade. Temperaturile nocturne
vor avea o evoluție relativ similară, cele mai ridicate valori fiind de așteptat la începutul intervalului, respectiv 20…21 de grade. Apoi vor coborâ spre 18 grade.

Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi scăzută.

Vremea în Muntenia : În primele 3 zile ale intervalului de prognoză va fi o vreme călduroasă cu valori medii regionale de 30 de grade. Vremea se va răci ușor pe 15 și 16 august, dar apoi va crește spre finalul celei de a doua săptămâni.

Temperaturile minime se vor situa în jurul a 20 de grade în primele nopți.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată doar pe 12 august și, din nou, pe 15 și 16 august.

Vremea în Oltenia : Vremea va fi călduroasă cu temperaturi maxime de 31…32 de grade. Pe 15 august se va resimți o ușoară răcorire. Media temperaturilor minime se va situa la 18 grade în prima săptămână și de 16 grade în ceade a doua.
S-ar putea să apară averse pe arii mai extinse pe 15 și 16 august.

Vremea la munte : Tempaturile se vor menține relativ constante pe pe tot parcursul celor două săptămâni
ale intervalului de prognoză. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de 18…19 grade, iar minimele se vor situa în jurul unei valori medii de 11 grade.

Ploi de scurtă durată se vor semnala la nivel local, cu o probabilitate mai mare între 15 – 23 august.

ADVERTISEMENT