News

Progoza meteo 17-19 iulie. Canicula topește Capitala. Unde vor avea loc vijelii şi căderi de grindină

Progoza meteo 17-19 iulie. ANM anunță caniculă în Capitală, dar și vijelii şi căderi de grindină în anumite zone din România.
17.07.2021 | 10:31
Progoza meteo 1719 iulie Canicula topeste Capitala Unde vor avea loc vijelii si caderi de grindina
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore, iar veștile nu sunt tocmai bune. Sudul țării va fi topit de caniculă, iar nord și vest se anunță furtuni puternice.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 iulie. Canicula lovește mai multe regiuni din România

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Va fi caniculă în sud, est şi în centru unde disconfortul termic va fi mai ridicat, conform ANM.

ADVERTISEMENT

În Banat, Crişana şi nordul Moldovei vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii pentru vijelii şi căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, potrivit Adevărul.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei. Cele minime vor fi cuprinse între 11-12 grade în depresiunile intramontane şi 24-25 de grade pe litoral.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru duminică, 18 iulie

Ultima zi a săptămânii aduce o vreme călduroasă. În sud, în est şi în centru se va menţine local caniculară. Disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea zonelor.

În regiunile sud-vestice, dar şi în partea de nord-nord-est a teritoriului, inclusiv în zonele montane aferente vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări, local averse, posibil şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului; vor fi condiţii de grindină.

ADVERTISEMENT

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.

Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, uşor mai mici doar în depresiunile intramontane.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru weekend. Ce temperaturi se vor înregistra în Capitală

În Capitală, vremea se va menţine caniculară, cu disconfort termic accentuat. Sânbătă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 20 de grade.

Dumincă, vremea caniculară şi disconfortul termic accentuat vor persista.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

ADVERTISEMENT