News

Program Carrefour de 1 mai. Care este orarul pentru primele zile din mai

01.05.2019 | 12:16
Program Carrefour de 1 mai Care este orarul pentru primele zile din mai

Cândva, nu de mult, 1 Mai însemna Ziua Internațională a Muncii. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat această zi în memoria victimelor unei mari greve generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești.

Program Carrefour de 1 mai

Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii. În țara noastră, ziua a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890, iar, în perioada regimului comunist, întreaga națiune aducea un omagiu conducătorului și partidului comunist. După 1990, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, iar oamenii se bucură de 1 Mai sărbătorindu-l la iarbă verde, cu grătare, mici și bere, fiind o zi liberă de la stat.

Așadar, în cazul în care nu a mai rămas nimic de sărbători prin frigider ori stocul de bere e pe minus, e nevoie mare de un program al magazinelor, pentru a merge a sigur la cumpărat. Programul magazinelor Carrefour din întreaga țară vor funcționa după un orar special, precum în ziua de Paște sau în zilele de după. Așadar, miercuri, 1 mai, unele magazine Carrefour vor fi deschise de la 08:00 și se vor închide la 22:00. De menționat este că programul Carrefour 1 mai 2019 poate diferi în funcție de oraș.

Program Carrefour de 1 mai. Care este orarul pentru primele zile din mai
Care este orarul pentru primele zile din mai

Program Mega Image

Majoritatea magazinelor Mega Image din Capitală și provincie duncționează după orarul cunoscut, în funcție de localizare. Supermarket-urile Non-stop sunt deschise în primele 2 zile din Mai și funcționează 24 din 24.

Totodată, magazinele din toate cartierele duncționează de 1 mai după orarul 07:00 – 22:00 ori 07:00 – 23:00. De asemenea, de la regulă nu fac excepție nici minimarket-urile Shop & Go. Românii au fost liberi inclusiv vineri, 26 aprilie, iar zilele libere de Paște au fost legate de 1 mai, așa că toată lumea se va întoarce la muncă joi, 2 mai. Drept urmare, minivacanța de Paște a fost unită cu cea de 1 mai, printr-o decizie a Guvernului, așadar oamenii vor fi liberi din 26 aprilie și până în 2 mai.