Fotbal intern

Program, clasament la zi şi rezultate Liga 2, etapa 1. Chindia Târgovişte, victorie pe terenul lui ASU Politehnica Timişoara!

05.08.2018 | 12:28
Program, clasament la zi şi rezultate Liga 2, etapa 1.

Program, clasament la zi si rezultate Liga 2, etapa 1

. Eşalonul secund a debutat vineri, prin partida dintre nou-promovata Universitatea Cluj şi Metaloglobus. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicația de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.

Update. Duminică s-au jucat ultimele două meciuri din Liga 2. Daco-Getica Bucureşti a învins-o pe UTA Arad, scor 2-0, în timp ce Chindia Târgovişte a obţinut cele trei puncte pe terenul celor de la ASU Politehnica Timişoara, scor 1-0.

Daco-Getica – UTA Arad 2-0
Politehnica Timişoara – Chindia Târgovişte 0-1


Update.

Primele şase partide s-au disputat în eşalonul secund. Azi, încă două meciuri! Farul Constanţa a învins-o pe Poli Timişoara, scor 4-1. Petrolul Ploieşti a remizat cu Sportul Snagov, scor 0-0.

Aerostar Bacău – Pandurii Târgu Jiu 0-1
CS Mioveni – Academica Clinceni 2-1
Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timişoara 1-2
Energeticianul – Luceafărul Oradea 4-1
FC Argeş Piteşti – CS Baloteşi 2-0
Farul Constanţa – Poli Timişoara 4-1

Petrolul Ploieşti – Sportul Snagov 0-0


UPDATE, ora 19:50 /

U Cluj a învins-o pe Metaloglobus, scor 2-0. Golurile clujenilor au fost marcate de George Florescu şi Cristian Gavra. Sâmbătă se vor disputa şapte meciuri din prima etapă din Liga 2.


UPDATE, ora 18:00 /

Meciul U Cluj – Metaloglobus a început. Partida este prima a sezonului 2018-19 din Liga 2.


Cele mai multe meciuri din cadrul primei runde se vor disputa sâmbătă, aşa cum se obişnuieşte în Liga 2, de la ora 11:00. Prima etapă din eşalonul secund se va încheia duminică, atunci când sunt programate două partide. Daco – Getica Bucureşti, fosta Juventus Bucureşti, este una dintre echipele care au retrogradat din Liga 1 Betano, şi va evolua acasă, în faţa celor de la UTA Arad, de la ora 13:00. Celălalt meci este între ASU Poli Timişoara şi Chindia Târgovişte. În stagiunea trecută, au promovat din Liga 2 Dunărea Călăraşi, de pe primul loc, şi AFC Hermannstadt, iar ocupanta locului 3, Chindia Târgovişte a jucat baraj cu antepenultima clasată la sfârşitul stagiunii din Liga 1 Betano, FC Voluntari. Ilfovenii s-au impus la loviturile de departajare şi s-au salvat.

Program, clasament la zi si rezultate Liga 2, etapa 1

U Cluj – Metaloglobus, ora 18:00

Sâmbătă
Aerostar Bacău – Pandurii Târgu Jiu 0-0
CS Mioveni – Academica Clinceni 0-0
Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timişoara 0-0
Energeticianul – Luceafărul Oradea 0-0
FC Argeş Piteşti – CS Baloteşi 0-0

Farul Constanţa – Poli Timişoara, ora 13:00
Petrolul Ploieşti – Sportul Snagov, ora 15:30

Duminică
Daco-Getica – UTA Arad, ora 13:00
Politehnica Timişoara – Chindia Târgovişte, ora 15:30

Implementarea principiului solidarității

Recent, Federaţia Română de Fotbal, a anunţat o nouă regulă prin care cluburile ce vor promova din eşalonul al treilea vor fi ajutate financiar de cele din Liga 2 prin împărţirea banilor din drepturilor TV: “Cluburile participante în Liga 2 Casa Pariurilor ediția 2018/2019 au acceptat în unanimitate propunerea administrației FRF de a sprijini financiar cluburile care vor promova din Liga 3 la finalul sezonului.

Adunarea Generală FRF din 2017 a aprobat prin vot reforma propusă de administrația FRF prin care se instituia principiul solidarității în fotbalul românesc. Acest principiu, aplicat deja de Parlamentul European, Comisia Europeană, UEFA și țările europene cu fotbal de mare performanță, devine începând din acest sezon o realitate și în fotbalul românesc.

Primul pas îl constituie decizia cluburilor din Liga 2 prin care cluburile care vor promova la finalul sezonului 2018/2019 în Liga 1 vor ceda sumele aferente ultimei tranșe din drepturile tv pentru sezonul 2018/2019 într-un fond de susținere financiară a cluburilor care vor promova la finele acestui sezon din Liga 3.

Acestea din urmă vor beneficia, astfel, de un pachet financiar care să le faciliteze adaptarea la cerințele Ligii 2 și să le confere un plus de siguranță financiară pentru sezonul următor”, se arată în comunicatul Federaţiei Române de Fotbal.

Program, clasament la zi si rezultate Liga 2, etapa 1. U Cluj - Metaloglobus de la ora 18.00. Bucurie a celor de la Petrolul după promovarea în Liga 2
Program, clasament la zi si rezultate Liga 2, etapa 1. U Cluj – Metaloglobus de la ora 18.00. Bucurie a celor de la Petrolul după promovare

Componența Ligii 2 Casa Pariurilor este următoarea, în ordinea numerelor extrase la stabilirea țintarului:

1. ACS Energeticianul
2. ASU Politehnica Timişoara
3. AS FC Universitatea Cluj
4. CS Aerostar Bacău
5. Fotbal Club Argeş
6. ACS Petrolul 52 Ploieşti
7. CS Mioveni
8. ASC Daco-Getica Bucureşti
9. ASSCS Farul Constanța
10. ACS Dacia Unirea Brăila
11. AFC Ripensia Timişoara
12. ACS Poli Timişoara
13. AFC UTA Arad
14. ACS FC Academica Clinceni
15. CS Sportul Snagov SA
16. CS Baloteşti
17. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
18. FC Metaloglobus Bucureşti
19. AFC Chindia Târgovişte
20. CS Luceafărul Oradea

Vezi clasamentul actualizat aici.