Sporturi

Programul complet Roland Garros, marți, 28 mai. Ce meciuri sunt astăzi pe tablourile WTA și ATP

28.05.2019 | 10:32
Programul complet Roland Garros marţi 28 mai. Duel sud-american la masculin: argentinianul Del Potro (foto) contra chilianului Jarry

Marţi, 28 mai, este ziua a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, cel mai mare regal pe zgură al tenisului mondial, an de an. Cu jocurile din această zi se încheie maratonul primului tur atât la masculin, cât şi la feminin. Pentru noi este un moment foarte important, pentru că vom avea pe teren două reprezentante. Irina Begu va evolua chiar în primele meciuri ale zilei, în compania chinezoaicei Lin Zhu şi este mare favorită pentru bookmakeri, cotă 1,16, deşi Irina ocupă acum locul 116 WTA, iar adversara ei poziţia 106.

Program complet Roland Garros, ATP şi WTA, marţi, 28 mai

În jurul orei 15:30 este aşteptată să debuteze şi principala favorită, deţinătoarea trofeului, Simona Halep, un meci deloc uşor, cu numărul 47 mondial, australianca Ajla Tomljanovic. Însă, cum spuneam, suntem, încă în faza primului tur al acestei ediţii de Roland Garros şi programul zilei cuprinde foarte multe meciuri interesante, atât pe tabloul masculin cât şi pe cel feminin.

Pentru că am început cu tabloul feminin vom continua prezentarea principalelor meciuri de marţi, 28 mai, cu jocurile din competiţia WTA. Reprezentanta cea mai bine clasată a gazdelor, Caroline Garcia, joacă primul meci în compania Monei Barthel din Germania şi este mare favorită. Liderul mondial, Naomi Osaka, ar trebuie să nu aibă probleme cu slovaca Schmiedlova, locul 90. Fosta câştigătoare din 2017, letona Jelena Ostapenko dă de bielorusa Viktoria Azarenka, altă jucătoare din Belarus, Aryna Sabalenka o întâlneşte pe slovaca Dominika Cibulkova şi americanca Keys are un adversar facil, rusoaica Rodina.

Programul complet Roland Garros marţi 28 mai. Câştigătoarea din 2017, Jelena Ostapenko o întâlneşte pe Viktoria Azarenka

Multe meciuri care pot avea cinci seturi pe tabloul masculin

Pe tabloul masculin ies în evidenţă câteva partide care pot ajunge să se desfăşoare pe durata a mai mult de trei seturi. Este vorba de duelul italienesc Fognini – Seppi, de partida sud-americanilor Del Potro-Jarry, în care chilianul poate oferi o replică dârză şi să pună probleme argentinianului sau de primul meci al germanului Alexander Zverev, teoretic de rezolvat uşor, în faţa australianului Millman, care nu e un fan al zgurii.

Mai reţin atenţia, tot din concursul masculin alte patru meciuri: războiul veteranilor Karlovic-Feliciano Lopez, în care sigur vom avea cel puţin unul sau două seturi decise la tie-break, Monfils – Daniel, Verdasco – Evans şi Johnson – Bautista. Toţi greii au jucat deja în primul tur şi merg mai departe lejer: Djokovic, Federer, Nadalşi Tsitsipas.

Programul  complet ATP al zilei de marţi, 28 mai

Fognini – Seppi

Fritz – Tomic

Garcia Lopez – Del Bonis

Jarry – Del Potro

Alexander Zverev – Millman

Nishioka – MacDonald

Norrie – Benchetrit

Mikael Ymer – Rola

Johnson – Bautista Agut

Karlovic – Lopez

lajovic – Monteiro

Davidovici Fokina – Thompson

Barrere – Ebden

Bolelli – Pouille

Hoang – Dzumhur

Khachanov – Stebbe

Klizan – Kukușkin

Verdasco – Evens

Monfils – Daniel

Travaglia – Mannarino

precum și partida întreruptă luni seară, din cauza întunericului: Chardy – Edmund, scor 2-2 la seturi, 5-5 în decisiv

Programul complet WTA al zilei de marţi, 28 mai

IRINA BEGU – Lin Zhu

Kasatkina – Paolini

Puig – Flipkens

Ansimova – Tan

Blinkova – Gasparyan

Garcia – Barthel

Muchova – Kontaveit

Osaka – Schmiedlova

Ostapenko – Azarenka

Paquet – Linette

Babos – Hon

SIMONA HALEP – Ajla Tomljanovic

Sabalenka – Cibulkova

Gavrilova – Krunic

Rîbakina – Siniakova

Zheng – Wang

Bouchard – Tsurenko

Rodina – Keys

Swiatek – Janicijevic

Tatishvili – Sakkari 

 plus două partide întrerupte la scorul de 1-1: Nara – Jakupovic şi Bouzkova – Andreescu