News

Program Cora de Sfânta Maria. Care este orarul pentru zilele de 15 și 16 august

13.08.2019 | 14:35
Program Cora de Sfanta Maria Care este orarul pentru zilele de 15 si 16 august

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului va fi prăznuită săptămâna aceasta de toți credincioșii din întreaga lume. Și pentru că la orice sărbătoare românul găsește prilej de petrecere, am pregătit pentru voi programul hipermarketurilor Cora din întreaga țară de unde vă puteți aproviziona cu bunătăți.

Program hipermarket Cora pentru zilele de 15 și 16 august

Adormirea Maicii Domnului va fi cinstită de Biserica Ortodoxă în ziua de 15 august, zi liberă de la stat. Bugetarii vor avea liber și vineri, pe 16 august prin urmare, românii au la dispoziție patru zile libere. Și pentru că este zi de sărbătoare românii pregătesc mese îmbelșugate sau dau de pomană. De aceea ne-am interesat și am aflat care va fi programul Cora pentru zilele de 15 și 16 august. 

Conform surselor FANATIK programul hipermarketurilor Cora din întreaga țara vor fi deschise în zilele de 15 și 16 august. Așadar, românii pot merge în orice magazin Cora pentru a-și face cumpărăturile cu ocazia Adormirii Maicii Domnului pentru că acestea vor fi deschise de la ora 8:00 la ora 22:00, adică vor avea program normal. 

Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește pe 15 august
Află de ce nu se urează ”La mulți ani!” joi când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Sursa foto: antena3.ro

De ce nu se spune ”La mulți ani!” de Adormirea Maicii Domnului 

Biserica Ortodoxă va cinsti în ziua de 15 august, joia aceasta Adormirea Maicii Domnului cunoscută în popor ca și Uspenia sau Sfânta Maria Mare. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existența ei au început să apară abia după secolul al V-lea. Sinodul IV Ecumenic a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu și este cinstită de toți creștinii din întreaga lume de 15 august.

În ziua Adormirii Maicii Domnului nu se fac urări de ”La mulți ani!” deoarece Maica Domnului a murit în această zi și s-a înălțat la Ceruri. În schimb pe 8 septembrie, odată cu ocazia sărbătoririi Sfintei Maria Mică se fac urări de ”La mulți ani!” deoarece atunci se cinstește Nașterea Maicii Domnului.