Simona Halep

Program de foc pentru Simona Halep! Cele mai importante patru turnee ale sezonului se joacă în doar trei luni!

17.03.2020 | 21:31
Program de foc pentru Simona Halep Cele mai importante patru turnee ale sezonului se joaca in doar trei luni
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus afectează şi programul competiţiilor importante din calendarul de tenis. Astfel, după ce Indian Wells şi Miami au fost anulate, la fel ca şi primele turnee din sezonul de zgură, a venit rândul oficialilor de la Roland Garros să ia o decizie importantă.

Astfel, turneul de Grand Slam de la Paris, care trebuia să ia startul pe 25 mai, a fost reprogramat pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie, astfel că va începe la doar o săptămână după finala US Open 2020, care ar fi trebuit să fie ultimul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Programul de foc al Simonei Halep: patru turnee uriaşe între 29 iunie şi 20 septembrie

Este o schimbare majoră în programul tuturor jucătorilor din circuit, iar pentru Simona Halep se anunţă o mare provocare să facă faţă la avalanşa de competiţii importante din acea perioadă. Astfel, vor fi câteva luni în care românca ar trebui să joace non-stop pentru a-şi atinge obiectivele. Iată programul complet al verii:

Wimbledon: 29 iunie – 12 iulie

Simona Halep are de apărat 2.000 de puncte la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, după ce se impunea în finala de anul trecut, în faţa Serenei Williams. Nu există momentan nici o informaţie legată de o posibilă amânare a competiţiei din Anglia, în condiţiile în care şi Marea Britanie se confruntă în această perioadă cu pandemia de coronavirus. Dacă turneele de la Madrid şi Roma vor fi anulate, aşa cum este de aşteptat, s-ar putea trece direct la sezonul de iarbă. Iar Wimbledon ar putea fi primul turneu important care ar urma în programul Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice: 25 iulie – 2 august

La doar două săptămâni după ce este programată finala feminină de la Wimbledon 2020, Simona Halep ar trebui să aibă un prim meci la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Meciurile din runda 1 vor fi programate pe 25 / 26 iulie. Simona are în plan să participe la nu mai puţin de trei probe: simplu, dublu şi dublu mixt, iar finalele sunt programate la începutul lunii august.

US Open: 31 august – 13 septembrie

Simona Halep nu va avea prea mult timp să sărbătorească în cazul în care va câştiga măcar o medalie olimpică pentru România. Asta pentru că la finalul lunii august trebuie să meargă la New York, pentru US Open. Este singurul turneu de Grand Slam la care românca nu a jucat niciodată finala. În plus, va încerca să se revanşeze după eliminarea neaşteptată din 2019, în turul 2, după o înfrângere cu Taylor Townsend.

ADVERTISEMENT

Roland Garros: 2o septembrie – 4 octombrie

În anii precedenţi, Simona Halep obişnuia să îşi ia o mică vacanţă după US Open. Nu va mai fi cazul în 2020, după ce organizatorii de la Roland Garros au anunţat noile date, după o amânare impusă de pandemia de coronavirus. Astfel, turneul de la Paris va începe la doar o săptămână după finala de la US Open. Va fi un adevărat test de anduranţă pentru jucători, dar şi de adaptivitate. Asta pentru că se va face o trecere foarte rapidă de la hard la zgură.