Premier League

Program infernal pentru Liverpool, cu 7 meciuri în 23 de zile: “E prea complicat!” Video

15.09.2018 | 13:05
Program infernal pentru Liverpool cu 7 meciuri in 23 de zile E prea complicat Video

Jurgen Klopp are de trecut un test extrem de dificil pe banca lui Liverpool în perioada următoare. După ce și-a făcut încălzirea în primele 4 etape din Premier League, “cormoranii” vor începe să se dueleze atât cu granzii din Anglia, cât și cu cei din Champions League. Programul este infernal pentru Liverpool, care are programate 7 meciuri în 23 de zile, iar tehnicianul neamț speră să poată trece cu bine peste ele.

După duelul cu Tottenham din etapa a 5-a din Premier League, Liverpool va juca în Champions League cu PSG. Urmează alte partide dificile în campionatul englez și meciul cu Napoli. În astfel de situații, antrenorii aleg să rotească lotul pentru a nu risca accidentări sau suprasolicitări. Este totuși și o metodă care implică un anume risc, mai ales în cazul în care rezervele nu sunt suficient de valoroase și nu se pot ridica la nivelul titularilor. Jurgen Klopp spune însă că va pregăti fiecare meci în parte, fără să se gândească la ce urmează, iar schimbările vor apărea pe parcurs.

“Sigur că trebuie să rotim lotul. Vom analiza și vom vedea exact cum trebuie să procedăm. Să nu se înțeleagă faptul că am pregătit meciul cu Tottenham gândindu-mă deja la duelul din Champions League. E prea complicat! Trebuie să treci de meci și apoi să vezi pe cine ai disponibil. Asta este, încerci mereu să ai cei mai buni jucători gata să intre pe teren”, a declarat Klopp la conferința de presă de dinaintea meciului cu Tottenham din etapa a 5-a din Premier League.

Program infernal pentru Liverpool, cu 7 meciuri în 23 de zile

  • 15 septembrie, Tottenham – Liverpool, Premier League
  • 18 septembrie, Liverpool – PSG, Champions League
  • 22 septembrie, Liverpool – Southampton, Premier League
  • 26 septembrie, Liverpool – Chelsea, Cupa Ligii
  • 29 septembrie, Chelsea – Liverpool, Premier League
  • 3 octombrie, Napoli – Liverpool, Champions League
  • 7 octombrie, Liverpool – Manchester City, Premier League

Acesta este programul infernal pe care îl are Liverpool în următoarele 3 săptămâni. Cu foarte mulți jucători care au plecat să joace pentru echipele naționale în pauza competițională, Klopp e și mai nemulțumit că nu a putut să îi aibă la antrenament pe brazilienii Alisson, Fabinho și Firmino. Aceștia s-au întors la lot cu 2 zile înainte de meciul cu Tottenham, iar Fabinho încă nu a debutat pentru echipa de pe Anfield.

“Nu îmi place această situație. Nu e ca și cum mi-ar plăcea să îi spun lui Fabinho, care este un jucător plin de energie și care vrea să joace, că nu va fi implicat în acest week-end. Nu este deloc plăcut, aceste lucruri trebuie să se întâmple doar rar. Avem fotbaliști care joacă împreună de foarte mult timp. El vine din altă ligă, de la o echipă cu un sistem total diferit. Lotul nostru este foarte bun așa că are nevoie de timp. Dar planul a fost și încă mai este ca Fabinho să ne ajute să fim mai buni. La asta lucrăm”, a mai spus tehnicianul german.

Liverpool l-a transferat pe Fabinho la scut timp după ce a pierdut finala Champions League în fața celor de la Real Madrid cu 1-3. Jurgen Klopp i-a convins pe șefii de pe Anfield să trimită 50 de milioane de euro în contul celor de la AS Monaco în schimbul lui Fabinho. Klopp crede că brazilianul nu doar va crește calitatea lotului, dar va și aduce o mentalitate care se potrivește perfect cu vestiarul lui Liverpool.

Tags: