Fotbal international

Program infernal pentru Liverpool. Urmează dueluri cu greii din Premier League și cu RB Leipzig

17.01.2021 | 14:12
Program infernal pentru Liverpool Urmeaza dueluri cu greii din Premier League si cu RB Leipzig
ADVERTISEMENT

Derby-ul cu Manchester United este doar începutul dintr-o serie de coșmar pentru oamenii lui Jurgen Klopp. Liverpool va avea un program greu, cu meciuri contra forțelor Angliei, dar și cu un duel tare în UCL.

Mai mult decât atât, „cormoranii” trebuie să dea piept din nou cu Manchester United peste doar o săptămână după duelul din campionat. Meciul va avea loc pe Old Trafford și va conta pentru 16-imile Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT

În condițiile programului aglomerat, neamțul Klopp va avea o misiune extrem de dificilă, mai ales că Liverpool a fost grav afectată și de accidentări în acest sezon și nu poate conta pe van Dijk și Joe Gomez, oamenii de bază din centrul apărării.

Lună infernală pentru Liverpool.  Program greu în Premier League

Pentru „cormoranii” lui Jurgen Klopp, meciul cu Manchester United dă startul unei luni calendaristice de coșmar. Din 17 ianuarie până în 16 februarie, Liverpool va avea de disputat nu mai puțin de nouă meciuri, dintre care șapte vor fi în Premier League.

ADVERTISEMENT

Rareori echipa de pe Merseyside va avea mai mult de trei zile de odihnă între meciuri, ceea ce poate reprezenta o problemă uriașă pentru Jurgen Klopp, care deja se confruntă cu un număr ridicat de jucători importanți indisponibili.

Doar în campionat, Liverpool va avea de disputat partide cu Manchester United, West Ham United, Manchester City sau Leicester, patru dintre cele mai în formă echipe de pe prima scenă a fotbalului englez. Iată cum arată programul „cormoranilor”:

ADVERTISEMENT
  • 17 ianuarie – Liverpool – Manchester United
  • 21 ianuarie – Liverpool – Burnley
  • 28 ianuarie – Tottenham Hotspur – Liverpool
  • 31 ianuarie – West Ham United – Liverpool
  • 3 februarie – Liverpool – Brighton
  • 6 februarie – Liverpool – Manchester City
  • 13 februarie – Leicester – Liverpool

Alt derby în FA Cup, meci tare și în UCL. Rezistă fizic?

Pe lângă cele șapte dueluri din Premier League, oamenii lui Jurgen Klopp vor mai avea de dus alte două lupte grele tot pe parcursul următoarelor 30 de zile. Este vorba despre partida din 16-imile FA Cup, dar și despre turul optimilor Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În FA Cup, Liverpool se va deplasa pe terenul rivalei Manchester United. În afara situației în care meciul din campionat se va termina la egalitate, duelul se anunță a fi unul extrem de încins, una dintre echipe fiind în căutarea revanșei.

În orice caz, un astfel de derby naște mereu orgolii uriașe și este de așteptat ca partida să se dispute la intensitate maximă. În continuare, Jurgen Klopp nu se poate baza pe Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota, Nabi Keita, Konstantinos Tsimikas, iar primii doi au șanse mici să mai prindă meciuri pe parcursul actualei stagiuni.

În aceste condiții, se anunță infernală și dubla cu nemții de la RB Leipzig, care au ajuns în sezonul precedent până în semifinalele UEFA Champions League. Manșa tur a duelului din optimile Ligii se va disputa în Germania, în data de 16 februarie. Liverpool va ieși din această lună infernală cu un nou duel tare. Pe 20 februarie, va primi vizita rivalilor locali de la Everton.

  • 24 ianuarie – Manchester United – Liverpool (FA Cup)
  • 16 februarie – RB Leipzig – Liverpool (UEFA Champions League)
ADVERTISEMENT
Tags: