Life

Program Metrorex de minivacanța de 1 decembrie. Cum va circula metroul

Program Metrorex de minivacanța de 1 decembrie. Vești noi pentru bucureșteni. Metrorex a anunțat cum vor funcționa metrourile de Sfântul Andrei, dar și de 1 decembrie.
29.11.2022 | 19:53
Program Metrorex de minivacanta de 1 decembrie Cum va circula metroul
Cum arată programul Metrorex pentru minivacanța de 1 decembrie. Sursă foto: Metrorex
ADVERTISEMENT

În minivacanța de 1 decembrie, trenurile Metrorex vor funcționa conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, transmit reprezentanții companiei.

Program Metrorex de minivacanța de 1 decembrie. Cum va circula metroul de joi, 30 noiembrie

Mai exact, în cursul zilei de miercuri, 30 noiembrie și joi, 1 decembrie, metrourile din București vor funcționa la un interval de 10 minute, așa cu prevăd graficele.

ADVERTISEMENT

”În perioada 30 noiembrie-4 decembrie, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou”, a informat compania.

Având în vedere ceremonia organizată de Ziua Națională a României, de la Arcul de Triumf, programată pentru 1 decembrie, reprezentanții Metrorex anunță că dacă va fi nevoie, atunci vor exista și trenuri suplimentare.

ADVERTISEMENT

În acest mod, se evită aglomerația, iar bucureștenii pot ajunge la timp la festivitate, adaugă compania.

“Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să asiste la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale, Metrorex va introduce trenuri suplimentare, după caz, pentru preluarea fluxurilor crescute de călători“, au mai adăugat reprezentanții Metrorex.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante evenimente de 30 noiembrie și 1 decembrie

Menționăm că în minivacanța de 1 decembrie, mai multe festivități importante vor avea loc în București. Pe lângă parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, bucureștenii se vor putea bucura și de câteva spectacole la Târgul de Crăciun.

Acolo, oaspeții sunt așteptați cu mai multe concerte live, încă din seara de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

ADVERTISEMENT

Referitor la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţională a României, peste 1.500 de militari, dar și specialiștii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, SRI, Serviciului de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, sunt așteptați să participe la eveniment.

ADVERTISEMENT

În total, 120 de mijloace tehnice vor putea fi văzute la parada de la Arcul de Triumf, iar dintre acestea, 40 sunt aeronave.

Parada de 1 decembrie de la București va începe la ora 11.00 și se anunță a fi una extrem de deosebită. Pe lângă militarii români, în jur de 150 de militari străini vor defila și ei la Paradă.

Aceștia vin din țări precum SUA, Olanda, Belgia, Franța, dar și REpublica Moldova, Macedonia de Nord și Portugalia.

Ceremonia de la Arcul de Triumf va începe cu Imnul Național al României, dar și cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către Președintele României, Klaus Iohannis, pentru eroii români care au căzut la datorie.

Va urma apoi și un moment de reculegere, conform programului.