Life

Program Metrorex și STB de Revelion 2023. Cum circulă metroul și autobuzele din București

Cum vor circula mijloacele de transport în comun de Revelion, în București. STB și Metrorex și-au anunțat programul pentru Anul Nou.
30.12.2022 | 20:24
Program Metrorex si STB de Revelion 2023 Cum circula metroul si autobuzele din Bucuresti
Programul după care autobuzele și metroul din București circulă anul acesta de Revelion. Foto: Innquam/ George Călin/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

De Anul Nou, metroul și autobuzele din București vor circula după un program special, anunțat de reprezentanții STB și Metrorex.

Programul STB și Metrorex de Revelion

Anul Nou modifică și programul mijloacelor de transport în comun din București. Astfel cei care nu și-au rezervat o vacanță departe de acasă, la schi și zăpadă, și vor rămâne în Capitală, trebuie să știe că se pot folosi de transportul public.

ADVERTISEMENT

Astfel, în noaptea dintre ani, metroul va funcționa după un orar special, diferit de cel obișnuit. Trenurile vor circula pe toate magistralele, din 10 în 10 minute, între 23:00 și 01:00. Ulterior, până la ora 05:00, intervalul orar va crește la 20 de minute.

„În perioada 31 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, circulația trenurilor se va desfășura la un interval de 10 minute, pe toate magistralele, conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale”, au anunțat reprezentanții Metrorex, conform Libertatea. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, în ceea ce privește autobuzele și tramvaiele, STB au anunțat că luni, pe 2 ianuarie, programul de funcționare va fi cel specific zilei de duminică.

„În toată perioada 25.12.2022 – 02.01.2023, autobuzele celor 21 de linii cu program consacrat de noapte și cele ale liniei 783 vor asigura serviciul de transport pe timp de noapte după programul normal”, au transmis reprezentanții STB.

ADVERTISEMENT

Totuși, cei care vor să fie siguri că nu vor rămâne acasă sau în oraș, după caz, în noaptea de Revelion există o soluție la îndemâna oricărui deține un telefon de tip smartphone.

Pentru a afla în timp real orele la care mijloacele de transport în comun deținute de STB ajung în stații, călătorii se pot folosi de aplicația special creată în acest scop.

ADVERTISEMENT

Aceasta poartă numele de Info Transport București și poate fi descărcată gratuit, fără costuri suplimentare, din Google Play și App Store.

De asemenea, aplicația care îți spune la ce oră va ajunge autobuzul în stație este disponibilă și pe site-ul oficial al companiei de transport: stbsa.ro.

ADVERTISEMENT