Sporturi

Program şi rezultate Roland Garros, miercuri 7 octombrie. Djokovic, ultimul calificat în semifinale

07.10.2020 | 22:53
Program si rezultate Roland Garros miercuri 7 octombrie Djokovic ultimul calificat in semifinale
ADVERTISEMENT

Miercuri 7 octombrie se stabilesc semifinalele de la Roland Garros 2020. Se vor disputa cele patru partide rămase din programul sferturilor de finală de la Paris. Toate jocurile sunt pe arena Philippe Chatrier, care dispune de acoperiş. Astfel că vremea rea din capitala Franţei nu va putea să strice programările.

Primul meci, cel dintre Petra Kvitova şi Laura Siegemund, a fost programat de la ora 13:00 a României. Kvitova porneşte cu prima şansă, iar bookmakerii îi dau chiar prima şansă pentru a cuceri trofeul la French Open. Dar Siegemund este o jucătoare experimentată, cu rezultate foarte bune pe zgură.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 15:00 va începe ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin de la Roland Garros. Danielle Rose Collins o va înfrunta pe Sofia Kenin, într-un duel sută la sută american. Niciuna dintre jucătoare nu este neapărat o specialistă pe zgură, dar ambele au arătat foarte bine la această ediţie.

UPDATE, 7 octombrie, ora 22:50 / Sârbul Novak Djokovic s-a calificat pentru a zecea oară în carieră în semifinale la Roland Garros, după ce a trecut în „sferturi” de spaniolul Pablo Carreno Busta în 4 seturi, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, 6-4.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 octombrie, ora 19:15 / Grecul Stefanos Tsitsipas s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinale la Roland Garros după ce l-a învins în sferturile de finală pe rusul Andrey Rublev cu scorul de 7-6, 6-2, 6-3.

În penultimul act al competiției, el îl va întâlni pe învingătorul dintre Novak Djokovic și Pablo Carreno Busta.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 octombrie, ora 18:23 / Perechea Nicholas David Ionel/Leandro Riedi (România/Elveția), cap de serie numărul 2, a ratat calificarea în turul trei al probei de dublu juniori.

Cei doi au fost învinși în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră de joc, de cuplul francez Lilian Marmousez/Giovanni Mpetshi Perricard.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 octombrie, ora 16:58 / Jucătoarea americană Sofia Kenin, cap de serie numărul 4 și locul 6 WTA, s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după ce a trecut, în sferturi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-0, după două ore și patru minute, de conaționala sa Danielle Collins, poziția 57 în ierarhia mondială.

Programul semifinalelor este următorul:

  • Iga Swiatek (Polonia) – Nadia Podorska (Argentina)
  • Sofia Kenin (SUA, nr.4) – Petra Kvitova (Cehia, nr.7)

UPDATE, 7 octombrie, ora 14:29 / Jucătoarea cehă Petra Kvitova, cap de serie numărul 7 și locul 11 WTA, s-a calificat lejer în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 20 de minute, de nemțoica Laura Siegemund, poziția 66 în ierarhia mondială.

În penultimul act, Kvitova o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre americancele Danille Collins, locul 57 WTA, și Sofia Kenin, a patra favorită a competiției și poziția a șasea în clasamentul mondial.


UPDATE 7 octombrie, ora 9:03 / Rafael Nadal s-a  calificat pentru a 13-a oară în semifinale  la Roland Garros, după ce a trecut în sferturi de italianul Jannik Sinner (19 ani) cu scorul de 7-6(4), 6-4, 6-1. Partida a durat două ore și 49 de minute, dar s-a încheiat cu mult după miezul nopții, deoarece a început aproape de ora 23:00 (ora locală). Motivul l-a constituit faptul că partida de dinainte dintre Diego Schwartzman  și Dominic Thiem s-a întins pe parcursul a peste 5 ore.

Cu toate că era foarte obosit, Nadal a avut puterea să zâmbească la finalul partidei care i-a adus calificarea în semifinale.

“Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Este extrem de târziu, așa că vă mulțumesc că ați rămas alături de noi, în aceste condiții grele. Sunt foarte fericit și mai am două zile să mă odihnesc până la semifinală. De fapt, mi-a mai rămas cam o zi și jumătate (n.r. – râde). Voi încerca să fiu gata pentru următorul meci”, a declarat Rafa.


Novak Djokovic are meci complicat contra lui Pablo Carreno Busta pentru un loc în semifinale la Roland Garros 2020

Kenin este favorită, mai ales că este cel mai important cap de serie rămas în concurs. Cele două jucătoare din SUA au scos împreună trei românce din competiţie. Collins pe Monica Niculescu, iar Kenin pe Ana Bogdan şi Irina Bara.

Învingătoarea din acest duel o va înfrunta pe Kvitova sau Siegemund. Semifinalele de pe tabloul feminin sunt programate joi. Nadia Podoroska este deja calificată în acea fază a competiţiei. Şi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Swiatek şi Trevisan, care se dispută de la această oră.

În jurul orei 17:00 va începe primul sfert de finală de pe tabloul bărbaţilor dintre cele două programate miercuri. Andrei Rublev îl înfruntă pe Stefanos Tsitsipas. O confruntare între doi jucători foarte spectaculoşi şi cu un stil bazat aproape exclusiv pe ofensivă.

În fine, ultimul meci programat miercuri pe arena Philippe Chatrier este cel dintre Novak Djokovic şi Pablo Carreno Busta. Învingătorul din această partidă va juca în semifinale cu Tsitsipas sau Rublev.

Novak Djokovic este favorit, dar Carreno Busta are toate argumentele să viseze la o surpriză. Este un rematch al partidei cu scandal de la US Open 2020, care a dus la descalificarea lui Novak Djokovic. Sârbul a lovit cu mingea un arbitru de linie, după ce punctul se încheiase deja.

Ibericul i-a făcut faţă lui Djokovic şi în game-urile pe care le-au disputat la US Open, acolo unde s-a jucat pe hard. Acum, pe zgură, suprafaţa favorită a lui Carenno Busta, şansele unei surprize sunt cu atât mai mari. Mai ales că Nole nu a fost niciodată chiar prieten cu zgura.

ADVERTISEMENT