Sporturi

Program și rezultate Roland Garros, luni 5 octombrie. Djokovic s-a calificat în sferturi. Cine este următorul adversar

05.10.2020 | 19:57
Program si rezultate Roland Garros luni 5 octombrie Djokovic sa calificat in sferturi Cine este urmatorul adversar
ADVERTISEMENT

Duminică, în ultima zi a primei săptămâni de concurs, România a rămas fără reprezentanți la seniori. Simona Halep a fost eliminată de Iga Swiatek de pe tabloul de simplu feminin, în optimile de finală.

UPDATE, 5 octombrie, ora 19:59 / Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Tenismenul sârb, cap de serie numărul 1, l-a învins pe Karen Khachanov, scor 6-4, 6-3, 6-3. În următoarea fază îl va avea ca adversar pe câştigătorul meciului Pablo Carreno Busta – Daniel Altmaier.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 octombrie, ora 16:27 / Rezultatele zilei de până acum la Roland Garros:

Marton Fucsovics – Andrei Rublev 7-6(4), 5-7, 4-6, 6-7(3)

Grigor Dimitrov – Stefanos Tsitsipas 3-6, 6-7(9), 2-6

Petra Kvitova – Shuai Zhang 6-2, 6-4

Laura Sigemund – Paula Badosa Gibert 7-5, 6-2


UPDATE, 5 octombrie, ora 13:14 / Sebastian Gima, al doilea reprezentant al României pe tabloul juniorilor de la Roland Garros, a fost eliminat în turul 1. Gustavo Heide, favorit numărul 14, l-a învins în două seturi, scor 6-3, 7-5.

Nicholas David Ionel, cap de serie numărul 10, a fost eliminat de Sean Cuenin, beneficiar al unui wild card, scor 0-6, 6-2, 3-6.

ADVERTISEMENT

Horia Tecău a părăsit și el competiția în aceeași fază a competiției. El și Jean Julien Rojer au fost învinși de Pavic / Soares. Patricia Țig și Andreea Mitu au ratat și ele calificarea în proba de dublu, fiind învinse de favoritele 2, Babos / Mladenovic.

Dar România mai rămâne cu doi reprezentanți la Roland Garros 2020, ambii la competițiile dedicate juniorilor. Sebastian Gima joacă mâine, în primul tur la simplu, el fiind înscris și în proba de dublu. Nicholas David Ionel a fost deja eliminat în proba de simplu, dar rămâne să debuteze și el la dublu.

ADVERTISEMENT

Luni 5 octombrie sunt programate ultimele opt partide rămase din optimile de finală de la Roland Garros 2020 în probele de simplu

Sebastian Gima va juca în primul meci de pe terenul 5, de la ora 11:00, împotriva brazilianului Gustavo Heide. În competițiile de seniori sunt programate cele opt partide rămase de disputat din turul 4.

Petra Kvitova va deschide ziua pe arena Philippe Chatrier, contra chinezoaiche Shuai Zhang. Iar apoi sunt programate două meciuri foarte tari de pe tabloul masculin: Dimitrov – Tsitipas și Djokovic – Khachanov. În fine, duelul dintre Kenin și Ferro închide ziua. Cele care le-au eliminat pe Bara, respectiv Țig.

ADVERTISEMENT

Pe Suzanne Lenglen sunt programate doar trei partide, iar ziua va fi deschisă de disputa dintre Marton Fucsovics și Andrei Rublev. Ons Jabeur – Danielle Rose Collins și Carreno Busta – Daniel Altmaier sunt celelalte jocuri ale zilei.

Un singur meci de simplui va avea loc luni pe arena Simonne – Mathieu. Cel care va deschide ziua, între Laura Siegemund și Paula Badosa.

Marți și miercuri sunt programate meciurile din sferturile de finală de la Roland Garros 2020. Din păcate, Simona Halep a fost eliminată surprinzător din competiție.

De altfel, doar două jucătoare din top 10 WTA mai sunt încă în cursa pentru titlu în proba de feminin: Elina Svitolina și Sofia Kenin. Svitolina poate să treacă peste Halep în clasament dacă se impune la Roland Garros, dar și mai apoi la Ostrava.

ADVERTISEMENT