Sporturi

Program și rezultate Roland Garros, miercuri 30 septembrie. Bertens, scoasă de pe teren în scaunul cu rotile după victorie! Nadal și Thiem, calificări la pas

30.09.2020 | 19:59
Program si rezultate Roland Garros miercuri 30 septembrie Bertens scoasa de pe teren in scaunul cu rotile dupa victorie Nadal si Thiem calificari la pas
ADVERTISEMENT

Programul zilei de 30 septembrie de la Roland Garros este plin de jucătoare din România. Simona Halep – Irina Begu, în turul 2 al competiției, se joacă pe arena Suzanne Lenglen.


UPDATE, 30 septembrie, ora 20:00 / Principalii favoriți de pe tabloul masculin de la Roland Garros, Rafael Nadal și Dominic Thiem au reușit victorii lejere în turul doi. Rezultatele înregistrate până acum în meciurile disputate miercuri:

ADVERTISEMENT

tga

tga


UPDATE, ora 17:59 / Perechea Andreea Mitu/Patricia Ţig s-a calificat în turul doi al probei de dublu feminin din cadrul turneului de la Roland Garros.

Cele două au trecut în runda inaugurală de echipa Madison Brengle/Yana Sizikova (SUA/Rusia), scor 7-6 (10/8), 6-4, după o oră şi 48 de minute. În turul doi, Mitu şi Ţig vor evolua cu perechea formată din Varvara Gracheva/Jasmine Paolini (Rusia/Italia).

ADVERTISEMENT

În schimb, perechea Laura Ioana Paar/Julia Wachaczyk (România/Germania) a fost învinsă, în primul tur, scor 2-6, 6-2, 0-6, după o oră și 29 de minute, de cuplul Viktoria Kuzmova/Krystina PLiskova (Slovacia/Cehia), cap de serie numărul 13.

De asemenea, echipa Ana Bogdan/Rebecca Peterson (România/Suedia) a cedat meciul din runda inaugurală împotriva cuplului Marie Bouzkova/Arantxa Rus (Cehia/Olanda), scor 4-6, 6-4, 4-6, după două ore și 35 de minute.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 16:33 / Kiki Bertens se califică după o dispută foarte dură cu Sara Errani, 9-7 în decisiv. Olandeza a jucat accidentată în setul 3 şi a fost scoasă de pe teren în scaunul cu rotile. A urlat de durere în momentul în care fizioterapeutul turneului a tras de piciorul ei. Errani, în schimb, a ironizat-o de mai multe ori pe Bertens în timpul punctelor. Italianca a considerat că adversara ei se preface.


UPDATE, 30 septembrie, ora 14:50 / Jucătoarea bielorusă de tenis Victoira Azarenka, cap de serie numărul 10, a ratat calificarea în turul trei.

ADVERTISEMENT

Azarenka a fost învinsă cu scorul de 6-2, 6-2 de slovaca Anna Karolina Schmiedlova.


UPDATE, 30 septembrie, ora 13:21 / Jucătoarea americană Serena Williams s-a retras cu puțin timp înainte de meciul cu Tsvetana Pironkova din turul doi. Sportiva a anunțat că accidentarea de la tendonul lui Ahile suferită în timpul US Open nu s-a vindecat complet.

”Mi-am dat seama că nu ar fost cel mai bun lucru pentru mine să încerc să joc astăzi. Mă străduiesc să merg și acesta este un semn că ar trebui să încerc să mă recuperez”, a declarat Serena.


UPDATE, 30 septembrie, ora 12:57 / Ploaia s-a oprit la Paris, iar meciurile programate miercuri, de la ora 12:00, în turul doi la Roland Garros au început cu o oră întârziere. Vremea este rece și înnorată mîn capitala Franței, oar programul de astăzi ar putea să mai fie perturbat.


UPDATE, 30 septembrie, ora 12:35 / Programul zilei este afectat de ploaia care s-a abătut peste Paris. În acest moment se dispută un singur meci, Elina Svitolina – Renata Zarazua, pe terenul “Philippe Chatrier”, singurul care are acoperiş retractabil.

Meciul Simona Halep – Irina Begu este programat pe terenul “Suzanne Lenglen”, iar înainte de această partidă trebuie să se dispute duelurile Stan Wawrinka – Dominik Koepfer şi Jack Sock – Dominic Thiem.


Alte șase jucătoare intră în concurs în proba de dublu, probă în care avem, de asemenea, programate două dispute românești. Monica Niculescu și Misaki Doi le înfruntă pe Irina Bara și Fanny Stollar.

Perechea românească formată din Patricia Țig și Andreea Mitu va înfrunta pe Brengle / Sizikova. Laura Paar și Ana Bogdan sunt celelalte două românce implicate mâine în partide din proba de dublu.

Opt românce în programul zilei de miercuri la Roland Garros! Halep – Begu se joacă pe Suzanne Lenglen

Programul pe Philippe Chatrier se deschide cu întâlnirea dintre Elina Svitolina și Renata Zarazua. Serena Williams, Rafael Nadal și Alexander Zverev au și ei meciuri programate pe cea mai mare arenă de la Paris.

Simona Halep – Irina Begu este al treilea meci de pe arena Suzanne Lenglen. Probabil că se va da startul în jurul orei 18:00, dacă ținem cont că sunt programate două partide de masculin înainte, Wawrinka – Koepfer și Sock – Thiem.

Victoria Azarenka, Diego Schwartzmann și Benoit Paire sunt capii de serie care intră în concurs miercuri, pe arena Simonne – Mathieu.

Partida de dublu Bogdan / Peterson – Rus / Bouzkova este a doua programată pe terenul 3 de la French Open. Va începe în jurul orei 13:30.

Partida de dublu în care Monica Niculescu și Irina Bara vor fi adversare este a treia de pe terenul cinci. Va începe în jurul orei 15:00.

Laura Paar este prima româncă în programul zilei de mâine, în proba de dublu, de la ora 12:00. După partida ei va urma și cea a perechii Mitu / Țig.

ADVERTISEMENT