Sporturi

Program şi rezultate Roland Garros, vineri 9 octombrie. Nadal – Djokovic, finala de la Paris

09.10.2020 | 23:27
Program si rezultate Roland Garros vineri 9 octombrie Nadal  Djokovic finala de la Paris
ADVERTISEMENT

Vineri 9 octombrie se anunţă una dintre cele mai spectaculoase zile de la această ediţie a Australian Open 2020. Pe arena Philippe Chatrier se va juca începând cu ora 15:50. Sunt programate două meciuri foarte spectaculoase.

UPDATE, 9 octombrie, ora 23:32 / Novak Djokovic s-a calificat în finală. Sârbul l-a învins pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1, după un meci care a durat trei ore şi 58 de minute. În ultimul act se vor înfrunta, pentru trofeu, Novak Djokovic şi Rafael Nadal, partidă care se va disputa duminică.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 octombrie, ora 19:40 / A început a doua semifinală de pe tabloul masculin de la Roland Garros.

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1


UPDATE, 9 octombrie, ora 19:13 / Rafael Nadal s-a calificat în finala de la Roland Garros. Ibericul l-a învins pe Diego Schwartzmann, scor 6-3, 6-3, 7-6(0). În a doua semifinală se vor duela Novak Djokovic şi Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 octombrie, ora 16:05 / A început prima semifinală de pe tabloul masculin de la Roland Garros.

Diego Schwartzman – Rafael Nadal 3-6, 3-6, 6-7(0)


Semifinalele de pe tabloul masculin, cu Rafa Nadal şi Novak Djokovic favoriţi în cele două meciuri, sunt atracţia zilei. De la 15:50 va fi partida pe care Nadal, cel mai titrat om pe zgura de la Paris, o are contra lui Diego Schwartzman.

ADVERTISEMENT

Schwartzman l-a bătut pe Rafa la Roma, dar misiunea pare a fi mult mai complicată la Paris. Să îi iei trei seturi ibericului pe zgură este aproape imposibil, aşa cum s-a dovedit de-a lungul anilor.

Novak Djokovic a avut probleme medicale în partida cu Pablo Carreno Busta, din sferturi

Dar dacă există un om capabil să producă marea surpriză, acela este Schwartzman. Micuţul argentinian a trecut în sferturi de Dominic Thiem, după un adevărat thriller de cinci seturi. În vreme ce Rafa nu a avut emoţii cu Sinner.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală de la Roland Garros 2020, nu mai devreme de ora 18:00, Novak Djokovic îl va înfrunta pe Stefano Tsitsipas. Un duel între favoriţii 1 şi 5 de la Paris în acest an.

Novak Djokovic a avut probleme fizice în meciul din sferturile de finală. A pierdut primul set în faţa lui Pablo Carreno Busta, dar şi-a revenit apoi şi a jucat excelent.

Rămâne de văzut în ce formă fizică se va prezenta Nole în meciul de vineri, din semifinale. Sârbul a acuzat probleme cervicale și a cerut intervenția fizioterapeutului înaintea meciului cu Busta.

Tsitsipas a jucat fenomenal în fața lui Rublev, în sferturile de finală. S-a impus cu 3-0 și a demonstrat că poate să îi bată și pe Djokovic și Nadal, pentru un prim titlu de Grand Slam.

Tsitsipas a avut mari emoții în primul tur, când a fost condus cu 2-0 la seturi. A revenit și a întors acea partidă. Fără să mai piardă vreun set în turneu, până la faza semifinalelor.

Finala de pe tabloul masculin se va disputa duminică, în vreme ce sâmbătă se joacă ultimul act la feminin, între Sofia Kenin și Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT