Sport

Program Wimbledon 2022 turul 2. Organizatorii au anunţat de la ce oră joacă Simona Halep! Alte trei românce luptă joi pentru calificarea în turul 3

România face spectacol la Wimbledon, unde are şase jucătoare calificate în turul 2. Sorana Cîrstea şi Irina Begu sunt primele care vor intra pe teren, meciurile lor fiind programate miercuri.
29.06.2022 | 22:20
Program Wimbledon 2022 turul 2 Organizatorii au anuntat de la ce ora joaca Simona Halep Alte trei romance lupta joi pentru calificarea in turul 3
Simona Halep va juca joi pentru calificarea în turul 3 de la Wimbledon 2022
ADVERTISEMENT
29-06-2022
19:25

Când joacă Simona Halep şi celelalte jucătoare din România în turul 2 de la Wimbledon 2022

Organizatorii au anunţat programul zilei de joi, când România va avea patru jucătoare implicate în meciurile din turul 2. Dintre acestea, doar Mihaela Buzărnescu a fost programată să joace pe Terenul Central, cea mai mare arenă de la Wimbledon.

Simona Halep este programată să joace pe Terenul 2, unde o va întâlni pe Kirsten Flipkens. Meciul se va disputa nu înainte de ora 19:00, iar pe acest teren se vor mai juca alte trei meciuri.

Mihaela Buzărnescu – Cori Gauff se va disputa pe Terenul Central, al treilea meci al zilei. Partida ar urma să se joace după ora 19:00.

Irina Bara – Paula Badosa este programat pe Terenul 2 şi va fi primul meci al zilei pe acest teren. Partida se va disputa de la ora 13:00.

Ana Bogdan – Petra Kvitoca se va juca pe Terenul 3 şi va fi primul al zilei pe acest teren. Partida se va disputa de la ora 13:00.

28-06-2022
19:46

Când joacă Sorana Cîrstea şi Irina Begu în turul 2 de la Wimbledon 2022

Organizatorii au anunţat programul de marţi, când începe turul 2 de la Wimbledon 2022. Meciul dintre Sorana Cîrstea şi Tatjana Maria este programat pe Terenul 18, după ora 15:00. Înaintea acestei partide se va disputa meciul Frances Tiafoe – Maximilian Marterer.

Irina Begu şi Elisabetta Cocciaretto au fost programate să joace pe Terenul 15, după ora 16:30. Pe acest teren se vor mai disputa meciurile Miomir Kecmanović – Alejandro Tabilo şi Marie Bouzková – Ann Li.

Wimbledon 2022 pare să fie turneul unde jucătoarele din România se simt foarte bine, iar şase dintre cele şapte reprezentante au obţinut calificarea în turul 2. Gabriela Ruse este singura care a ratat accesul, după o eliminare dramatică în faţa lui Cori Gauff.

Programul turului 2 de la Wimbledon 2022. Sorana Cîrstea şi Irina Begu joacă miercuri

Meciurile din turul 2 de la Wimbledon 2022 sunt programate să se joace miercuri şi joi. În prima zi, Sorana Cîrstea şi Irina Begu vor încerca să obţină calificarea în următoarea fază, iar şansele sunt destul de mari ca cele două să obţină noi victorii.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 26, o va întâlni pe Tatjana Maria, o reeditare a meciului jucat în turul 1 de la Roland Garros 2022. Atunci, românca s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3. Cele două s-au mai întâlnit în 2019, la Open BLS de Limoges, unde tot Sorana Cîrstea a câştigat.

Irina Begu se va duela cu Elisabetta Cocciaretto, jucătoare care beneficiază de clasament protejat. S-au mai întâlnit o singură dată, la WTA Roma 2020, cu victorie obţinută de fosta componentă a echipei României de Fed Cup.

ADVERTISEMENT

Tot miercuri, pe Terenul Central, se va juca meciul dintre Emma Răducanu şi Caroline Garcia. Britanica cu origini româneşti porneşte cu prima şansă, iar partida este programată a doua, după Novak Djokovic – Thanasi Kokkinakis.

Joi avem patru românce în turul 2 de la Wimbledon 2022. Simona Halep, adversară uşoară pentru o nouă calificare

Joi, Simona Halep, cap de serie numărul 16, va juca împotriva lui Kristen Flipkens, jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o din 2016. Fostul număr 1 mondial a câştigat toate cele cinci meciuri directe, printre care s-a numărat şi o finală, la WTA ‘s-Hertogenbosch 2013.

ADVERTISEMENT

Irina Bara pare să aibă cea mai grea misiune în turul 2, unde se va duela cu Paula Badosa, cap de serie numărul 4. Sportiva din Spania a câştigat ambele meciuri directe, jucate în sezonul 2019 din circuitul ITF.

O misiune la fel de dificilă o va avea şi Mihaela Buzărnescu, dar are şansa s-o răzbune pe Gabriela Ruse. Jucătoarea de 34 de ani se va duela cu Cori Gauff, cea care a interzis un meci 100% românesc în turul 2. Va fi prima întâlnire directă între cele două sportive.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan va juca împotriva Petrei Kvitova, cap de serie numărul 25, care a avut ceva emoţii pentru calificarea în turul 2. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. În cazul unor victorii în româneşti în aceste ultime două meciuri, în turul 3 am putea avea un meci între Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu.

ADVERTISEMENT