News

Programare vaccinare, 1 februarie 2021. Câți români s-au vaccinat astăzi și câți sunt programați?

01.02.2021 | 17:27
ADVERTISEMENT

Programare vaccinare, 1 februarie 2021. Luni, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV) va anunța care este numărul de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore.

Până atunci, ne vom raporta la cifrele de duminică, 31 ianuarie, prezentate de CNCAV care vorbesc despre fenomenul de vaccinare anti-Covid din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Pfizer are probleme cu distribuția vaccinului, însă premierul Florin Cîțu garantează că vom reuși să vaccinăm peste 10 milioane de români până în toamna anului curent. Între timp, Uniunea Europeană a autorizat și vaccinurile Moderna și Astra Zeneca.

Uniunea Europeană a autorizat vaccinul Moderna și AstraZeneca

Spre deosebire de Pfizer sau Moderna, vaccinul AstraZeneca are o eficacitate de doar 70%. Cum funcționează vaccinul AstraZeneca?

ADVERTISEMENT

Urmăriti filmulețul explicativ realizat de doamna Dr. Laura Ghibu, consilier științific al președintelui CNCAV și membru al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19.

Îi mulțumim doamnei doctor Laura Ghibu pentru colaborare și pentru implicarea continuă, astfel încât informațiile de interes, explicate pe înțelesul tururor, să ajungă la publicul larg. La acest moment trei vaccinuri împotriva COVID19 au primit aprobarea din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), respectiv Pfizer BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

ADVERTISEMENT
Vaccinarea în România
Vaccinarea în România

Cele trei vaccinuri împotriva COVID19 autorizate de Comisia Europeană

Cum funcționează vaccinul nou autorizat dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, ce eficacitate are, ce informații există despre protecție, ce reacții adverse au fost observate în studiile clinice, ce contraindicații are, precum și alte informații utile puteți găsi în materialul publicat pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare: http://bit.ly/2YyKFv7/vaccinare-covid.gov.ro

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 31 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

ADVERTISEMENT

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 19.019, la un număr de 19.019 persoane din care:

14.127 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 4.892 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 691.415, la un număr de 585.218 persoane din care:

– 479.021 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 106.197 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 77 reacții comune și minore, din care:

– 9 reacții de tip local;
– 68 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

1.814 reacții comune și minore, din care:
– 456 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 1.358 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

* Autoritățile au menționat faptul că există 9 reacții adverse în curs de investigare. De asemenea, a fost precizat că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

ADVERTISEMENT