News

A început programarea copiilor de 5-11 ani pentru vaccinarea anti-Covid: ”În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981”

Aproape 1000 de programări s-au făcut pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5-11 ani, în mai puțin de 24 ore, de când s-a permis înregistrarea în platforma oficială.
14.01.2022 | 13:36
A inceput programarea copiilor de 511 ani pentru vaccinarea antiCovid In mai putin de 24 de ore au fost validate 981
ADVERTISEMENT

”În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 programări”, a anunțat vineri Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Vestea dată de acesta are loc în contextul în care Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV) a anunțat joi că se va pune la dispoziția platforma oficială pentru programarea la imunizare a copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani.

ADVERTISEMENT

Când vor ajunge primele vaccinuri pentru categoria 5-11 ani

Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! ?̂? ??? ???̦?? ?? ?? ?? ??? ?? ???? ???????? ??? ?? ????????̆?? î? ????????? #??????????? ?????? ????? ?? ??̂???? ???????? î???? ? ?̦? ?? ???”, a scris Andrei Baciu pe contul său de facebook.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a reamintit că prima tranșă de vaccinuri pentru minorii de 5-11 ani va ajunge în țară în perioada 21-25 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Andrei Baciu: ”Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici”

În momentul de față, în țară s-au deschis 219 cabinete de vaccinare pentru noua categoria de vârstă. Administrarea serurior va începe pe 26 ianuarie 2022.

”Prima tranșă de vaccin anti-covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în țara noastră zilele următoare, iar cei care vor să își programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”.

ADVERTISEMENT

Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteți merge chiar dacă nu v-ați înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a mai adăugat Andrei Baciu.

Vaccinarea copiilor de 5-11 ani se va putea face și fără programare. Ce ser li se va administra

Prezentarea la vaccinare se va putea face și fără programare. Reamintim că la finalul lunii noiembrie 2021 în UE a fost aprobat vaccinul de la Pfizer pentru cei mici, vaccinul Comirnaty.

ADVERTISEMENT

Serul se va injecta tot în două doze, dar mai mici, de câte câte 10 micrograme. La fel ca la restul persoanelor, rapelul se va face după o perioadă de 21 de zile.

”Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinarecovid.gov.ro/formulare-si-chestionare,

-Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile;

-Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

-Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg”, a clarificat CNCAV.

ADVERTISEMENT