News

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Ce se întâmplă cu banii din prima etapă, pentru persoanele fizice

Președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a făcut, vineri, un anunț important despre bugetul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2022.
18.02.2022 | 20:07
Programele Rabla Clasic si Rabla Plus Ce se intampla cu banii din prima etapa pentru persoanele fizice
ADVERTISEMENT

Bugetul primei etape din Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 s-a epuizat pentru persoanele fizice, anunță vineri, într-o postare pe rețelele de socializare, președintele AFM,  Fülöp Lóránd.

Totul se întâmplă la zece zile de la lansarea acestor programe, prin care românii își pot achiziționa mașini noi, cu sprijin de la stat.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu bugetul persoanelor juridice

”În cazul celor juridice au fost rezervate integral sumele pentru Rabla Plus”, a mai precizat Fülöp Lóránd.

Programul Rabla Clasic se desfășoară în continuare, dar în limita bugetului. A doua etapă a programelor  va începe pe data de 4 martie pentru persoane juridice, iar pe data de 6 mai pentru persoanele fizice.

ADVERTISEMENT

”Bugetul primei etape a Programului Rabla Clasic și Rabla Plus pentru persoanele fizice a fost epuizat. În cazul persoanelor juridice au fost rezervate integral sumele pentru Rabla Plus.

 Pentru Rabla Clasic au rămas mai puțin de 4 milioane de lei”, a scris pe facebook, Fülöp Lóránd, președintele AFM.

ADVERTISEMENT

Care este bugetul celor două programe

Programul Rabla Clasic presupune o finanțare între 6.000 și 9.000 de lei, la 2 mașini uzate predate. La acestea se pot adăuga mai multe ecobonusuri. Pentru Rabla Plus, finanțarea poate ajunge la o sumă mai mare, respectiv  54.000 de lei.

Anul acesta, ambele programe au început mai târziu. Inițial, era s-a stabilită data de 4 februarie, după care s-a modificat la 8 februarie.

ADVERTISEMENT

”Anunț important! Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 02.02.2022.

Ulterior publicării se vor lansa Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2022, cel târziu pe 8 februarie”, anunțau tot pe rețelele de socializare, reprezentanții AFM.

S-au făcut și unele modificări la Rabla Clasic și Rabla Plus 2022. Una dintre ele prevede că viitorii proprietari vor avea posibilitatea să ofere la schimb, cu una nouă, și un autovehicul mai vechi de 15 ani.

ADVERTISEMENT