Fotbal international

Programul complet al meciurilor găzduite de Arena Națională la Euro 2020. Dueluri dezamăgitoare la București

12.11.2020 | 20:54
Programul complet al meciurilor gazduite de Arena Nationala la Euro 2020 Dueluri dezamagitoare la Bucuresti
ADVERTISEMENT

Odată cu succesul Macedoniei de Nord, care s-a calificat la Euro 2020 după ce a eliminat Georgia, programul meciurilor care se vor disputa la București a devenit clar. 

Din păcate pentru suporterii români care visau la dueluri spectaculoase disputate pe arena situată în Capitală, la București nu vor evolua decât trei formații mediocre, în faza gupelor

ADVERTISEMENT

Pe lângă reprezentativa Macedoniei de Nord, vor mai evolua pe cel mai mare stadion din România echipele Austriei și Ucrainei, însă situația ar putea fi salvată de meciul din optimi.

Ce meciuri vor fi pe Arena Națională la Euro 2020. Eșecul României a stricat totul

Speranțele fanilor „tricolori” au fost legate de posibilitatea de a-și urmări favoriții chiar la București, în cadrul Campionatului European, însă orice vis a fost spulberat atunci când elevii lui Mirel Rădoi au fost învinși cu 2-1 în Islanda, în semifinalele barajului pentru Euro.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, România nu a mai putut fi repartizată în grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria, iar locul său a fost luat de învingătoarea barajului din grupa D a Ligii Națiunilor, respectiv Macedonia de Nord. Dacă s-ar fi calificat, România ar fi jucat două meciuri din grupe, pe teren propriu.

În condițiile în care elevii lui Mirel Rădoi nu vor fi prezenți la turneul final, nici Olanda nu are vreo șansă de a ajunge să evolueze pe Arena Națională. Astfel, dacă pandemia de coronavirus va permite ca meciurile să se desfășoare și la București și dacă aceeași pandemie va fi ținută sub control în așa fel încât fanii să poată fi prezenți în tribune, ei vor trebui să se mulțumească cu dueluri care vor implica trei formații deloc atractive.

ADVERTISEMENT

Astfel, programul duelurilor de pe Arena Națională confirmat de UEFA recent arată în felul următor:

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria
ADVERTISEMENT

Salvarea vine în optimi: șanse mari să vină Portugalia, Franța sau Germania

Dacă programul grupelor nu se prezintă deloc într-o manieră atractivă pentru fanii români ai fotbalului, situația s-ar putea schimba odată cu optimile de finală. Arena Națională va găzdui o partidă din această fază a competiției, iar meciul se va disputa între ocupanta primului loc din grupa F și echipa clasată pe locul 3 într-una dintre grupele A, B și C.

În grupa F, vor lua startul formații extrem de puternice, precum Portugalia, Franța și Germania, alături de Ungaria ori Islanda. Pare greu de crezut că o ungurii sau islandezii au vreo șansă de a ajunge să ocupe fotoliul de lider, astfel că la București vor călătorii campionii mondiali din 2014, adică germanii, cei din 2018, francezii, sau câștigătorii Euro 2016, portughezii.

În grupa A, vor juca Turcia, Italia, Țara Galilor și Elveția, iar grupa B va fi formată din Danemarca, Finlanda, Rusia și Belgia, în vreme ce în grupa C vor evolua echipele despre care deja se știe că vor juca și la București, cu excepția Olandei.

Optimea de finală care se va disputa pe Arena Națională este programată pentru luni 28 iunie 2021, începând cu ora 22:00, a anunțat UEFA.

ADVERTISEMENT
Tags: