ADVERTISEMENT
Fotbal international

Programul din La Liga s-ar putea modifica. Se propun mai multe meciuri între Barcelona și Real Madrid

Autor: Eduard Dimiean | 13.02.2021 | 10:08
Programul din La Liga s-ar putea modifica. Se propun mai multe meciuri între Barcelona și Real Madrid
Programul din La Liga s-ar putea modifica. Se propun mai multe meciuri între Barcelona și Real Madrid (hepta)

Programul competițional din La Liga s-ar putea modifica, iar propunerea vine chiar de la președintele Federației Spaniole de fotbal, Luis Rubiales, într-o tentativă de a bloca înființarea unei SuperLigi Europene. Dacă modificările se vor petrece, atunci derby-ul dintre Barcelona și Real Madrid ar putea avea loc de mai multe ori într-un singur sezon.

ADVERTISEMENT

Cum “granzii” iberici, Barcelona și Real Madrid, se află printre echipele care agrează o nouă competiție continentală, Rubiales încearcă să convingă celelalte echipe din campionatul intern să accepte o modificare de structură competițională.

Ideea urmărește ca meciurile importante să aibă loc de mai multe ori pe sezon, numărul de runde să fie redus, iar intensitatea partidelor să crească, astfel încât La Liga să mențină ritmul cu celelalte întreceri de top.

ADVERTISEMENT

Programul din La Liga s-ar putea modifica. Se propun mai multe meciuri între Barcelona și Real Madrid

Luis Rubiales se teme că superstarurile precum Lionel Messi sau Sergio Ramos ar putea să caute noi provocări în campionate externe datorită crizei pe care cluburile din Spania o traversează, și încearcă să reaprindă interesul pentru campionatul intern: “Fotbalul evoluează, iar UEFA este responsabilă de această evoluție. Da, cluburile mari trebuie să joace mai des pentru că atrag audiențe importante.

Totuși sper că Superliga nu se va înființa. Asta înseamă că ligile trebuie să reducă numărul de meciuri disputate În Spania avem un campionat de 38 de etape, iar o reformă se poate face în două moduri: ori reduci numărul de echipe din ligă, ori schimbi formatul.

ADVERTISEMENT

Cluburile nu vor accepta ca numărul de echipe să fie redus, deci trebuie să ne focusăm asupra formatului. Propun, spre exemplu, 33 de etape și să se joace mai mult de două derby-uri Barcelona – Real Madrid într-un sezon”, a declarat Luis Rubiales pentru presa din Spania.

Real Madrid, tentată de ideea unei SuperLigi Europene

Președintele lui Real Madrid, Florentino Perez , se arată încântat de ideea înfințării unei SuperLigi Europene, la startul căreia să se alinieze cele mai puternice cluburi de pe continent. Duleurile propuse ar putea genera încasări uriașe care să atenueze din șocul economic provocat de pandemie.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere mediatic, derby-ul dintre Barcelona și Real Madrid este cel mai urmărit eveniment sportiv al Spaniei, însă, cum prezența suporterilor pe stadioane este exclusă pentru moment, drepturile TV reprezintă cele mai însemnate venituri.

De-a lungul istoriei cele două cluburi s-au înfruntat de 245 de ori, un avantaj firav având-ul madrilenii care s-au impus în 97 de meciuri, catalanii au de partea lor 96 de victorii, în timp ce 52 de partide s-au încheiat la egalitate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!