News

Programul din piețe și supermarketuri înainte de Paște, prelungit prin ordonanța militară

09.04.2020 | 23:53
Programul din piete si supermarketuri inainte de Paste prelungit prin ordonanta militara
ADVERTISEMENT

Ordonanța militară numărul 8, emisă pe 9 aprilie, face referire și la programul din piețe și supermarketuri înainte de Paște, ce va fi prelungit în anumite zile.

Programul din piețe și supermarketuri înainte de Paște, prelungit

Programul din piețe și supermarketuri, înainte de Paște, a fost prelungit prin ordonanța militară numărul 8, prezentată joi seara în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit noilor regrementări, în zilele de joi, vineri și sâmbătă de dinainte de Florii și Paște, comercianții de produse agroalimentare vor avea ocazia de a-și prelungi programul de funcționare.

Cu alte cuvinte, românii vor avea mai mult timp la dispoziție pentru cumpărăturile făcute cu ocazia sărbătorilor pascale.

ADVERTISEMENT

“În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități”, se arată în noua ordonanță militară.

Piețele vor rămâne deschise pe toată durata stării de urgență

Decizia autorităților vine pe fondul apropierii de una dintre cele mai mari sărbători creștine, respectiv Paștele, sau Învierea lui Isus Hristos.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat, joi seară, că a lăsat la latitudinea fiecărui comerciant de a stabili programul de funcționare pentru cele trei zile, premergătoare celor două sărbători pascale.

Asta înseamnă că programul din piețe și supermarketuri din acele zile va varia în funcție de caz.

ADVERTISEMENT

În noua ordonanță militară mai este un articol ce îi vizează pe comercianții de produse agroalimentare, respectiv Articolul 3.

“Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19″, se arată în Ordonanța militară numărul 8, prezentată de Vela de la sedoul MAI.

Așadar, românii vor avea ocazia de a-și face cumpărăturile pentru Paște din toate piețele, întrucât acestea vor trebui să rămână deschise pe perioada stării de urgență, așa cum prevede ultima ordonanță adoptată de autorități.

ADVERTISEMENT
Tags: