Fotbal intern

S-a stabilit programul din play-off pentru Liga 2! Dan Alexa, precaut: „Fiecare meci e o finală pentru Rapid!”

17.06.2020 | 16:36
Sa stabilit programul din playoff pentru Liga 2 Dan Alexa precaut Fiecare meci e o finala pentru Rapid
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat că programul din play-off va fi anunțat miercuri, 17 iunie.

Tragerea la sorți va putea fi urmărită live pe canalul de Youtube al FRF-ului, dar și pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

În luptă pentru promovarea în Liga 1 se vor duela șase echipe: UTA, Rapid, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele, FC Argeș și Petrolul Ploiești.

UPDATE,17 iunie, ora 16:37 / Dan Alexa, antrenorul Rapidului, a vorbit despre tragerea la sorți din Liga 2, dar crede că UTA are un avantaj: Fiecare meci, indiferent cu cine am fi căzut, este ca o finală. Începem cu două deplasări, asta poate să fie un neajuns, din cauza faptului că suntem pe poziţia a şasea, vom juca trei meciuri în deplasare.

ADVERTISEMENT

Este un meci foarte greu, o finală, Mioveni este o echipă care şi-a anunţat intenţiile de a promova, şi-a schimbat antrenorul, o echipă cu foarte multă experienţă la nivelul Ligii 2”.

„Noi suntem Rapid, mergem încrezători, ne-am pregătit foarte bine, sunt cinci finale în care trebuie să dăm absolut totul, în care trebuie să fim foarte bine pregătiţi şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, să promovăm. 

ADVERTISEMENT

Terenul de la Arad este diferit faţă de toate terenurile din Liga 2, au avantaj ei, dar, repet, exista posibilitatea să jucăm chiar primul meci cu ei, sigur ne-am fi dorit să jucăm la Bucureşti pentru că ne avantajează terenul de iarbă”, a mai spus tehnicianul.


UPDATE, 17 iunie, ora 13:15 / Victor Angelescu, oficialul Rapidului, a avut prima reacție după tragerea la sorți a meciurilor din play-off-ul Ligii 2: Eu zic că e OK pentru noi. Trebuie să câștigăm patru din cinci. Eu zic că suntem în grafic, echipa e foarte bine pregătită. Pentru perioada în care suntem acum eu zic că suntem pregătiți. Încercăm un amical cu o echipă de Liga a treia”.

ADVERTISEMENT

„Ei sunt plătiți inclusiv până în luna aprilie. Eu zic că suntem OK, din punct de vedere financiar suntem bine.

Noi sperăm ca până în acel moment să se dea o ordonanță prin care să avem măcar 10% din spectatori. Jucătorii să demonstreze că pot juca și fără acel public minunat în spate și să promovăm”, a spus acesta pentru digisport.ro.


UPDATE, 17 iunie, ora 13:10 / Laszlo Balint, antrenorul de la UTA, a avut o declarație referitoare la situația din Liga 2, imediat după tragerea la sorți care a avut loc:

„Toate echipele vor juca la victorie, poate mai puțin UTA. Spun asta din contextul clasamentului, care ne dă dreptul și la egaluri.

Avem cel mai greu meci din prima etapă, cu Petrolul, cu tot respectul față de ceilalți adversari. Absolut toate echipele sunt îndreptățite să spere la biletele pentru prima ligă. Toate sunt conduse de antrenori foarte competenți”.


UPDATE, 17 iunie ora 12:10 / În urma tragerii la sorți, programul  se prezintă astfel:

Etapa 1 (4 iulie 2020)

  • UTA ARAD – FC PETROLUL
  • TURRIS-OLTUL – CAMPIONII FC ARGEȘ
  • CS MIOVENI – FOTBAL CLUB RAPID

Etapa 2 (11 iulie 2020)

  • FC PETROLUL – FOTBAL CLUB RAPID
  • CAMPIONII FC ARGEȘ – CS MIOVENI
  • UTA ARAD – TURRIS-OLTUL

Etapa 3 (18 iulie 2020)

  • TURRIS-OLTUL – FC PETROLUL
  • CS MIOVENI – UTA ARAD
  • FOTBAL CLUB RAPID – CAMPIONII FC ARGEȘ

Etapa 4 (25 iulie 2020)

  • FC PETROLUL – CAMPIONII FC ARGEȘ
  • UTA ARAD – FOTBAL CLUB RAPID
  • TURRIS-OLTUL – CS MIOVENI

Etapa 5 (1 august 2020)

  • CS MIOVENI – FC PETROLUL
  • FOTBAL CLUB RAPID – TURRIS-OLTUL
  • CAMPIONII FC ARGEȘ – UTA ARAD

UPDATE, 17 iunie ora 12:03 / Iată cum arată clasamentul înainte de play-off, după înjumătățirea punctelor:

1. UTA Arad  25 pct.
2. CS Mioveni 20*
3. Turris Oltul Turnu Măgurele 20*
4. Campionii FC Argeş 19
5. Petrolul Ploieşti 19
6. Rapid 19*


UPDATE, 17 iunie ora 11:20 / La ora 12:00, la sediul FRF va începe tragerea la sorți a meciurilor din play-off-ul Ligii 2 la fotbal. Evenimentul va fi live pe Facebook FRF și YouTube FRF TV.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți, în care se va ţine cont că ocupantele primelor trei locuri din clasamentul de la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19 vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

Programul play-off-ului Ligii 2 Casa Pariurilor

Suntem în direct de la Casa Fotbalului! Aflăm împreună care va fi programul play-off-ului Ligii 2 Casa Pariurilor. UTA Arad, CS Mioveni, Turris-Oltul, Campionii FC Argeș, FC Petrolul și Fotbal Club Rapid luptă pentru promovarea în prima ligă? bit.ly/2Y5HsUv

Nai-post ni Federația Română de Fotbal noong Miyerkules, Hunyo 17, 2020


Programul din play-off pentru Liga 2 va fi anunțat miercuri, 17 iunie

„Prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 14 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, s-a decis ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020”, se arată în debutul comunicatului FRF.

„Tragerea se va desfășura în două runde”

„Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți, în care se va ţine cont că ocupantele primelor trei locuri din clasamentul de la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19 vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

În acest sens, tragerea se va desfăşura în două runde, una în care se vor stabili numerele de ordine pentru cele trei echipe care vor juca trei meciuri pe teren propriu şi una în care se vor stabili numerele de ordine pentru celelalte trei echipe”, continuă comunicatul FRF.

„În ambele runde se va folosi o urnă, în care vor fi introduse biletele cu numerele de ordine. Extragerea se va face în ordinea clasării la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Astfel, în prima rundă se vor stabili numerele de ordine pentru echipele AFC UTA Arad, CS Mioveni şi AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, motiv pentru care se vor introduce în urnă bilele cu numerele 1, 2 şi 3.

În a doua rundă vor participa celelalte trei echipe rămase: ACS Campionii Fotbal Club Argeş, FC Petrolul Ploieşti şi Fotbal Club Rapid, pentru care se vor folosi bilele numerotate de la 4 la 6”, se mai arată în comunicatul FRF.

ADVERTISEMENT