Fotbal intern

Programul funeraliilor lui Ilie Balaci! Fostul mare fotbalist, decorat post-mortem!

22.10.2018 | 15:54
Programul funeraliilor lui Ilie Balaci Fostul mare fotbalist decorat postmortem

Clubul U Craiova a anunţat care este programul funeraliilor lui Ilie Balaci. Marele fotbalist s-a stins duminică din viaţă, la 62 de ani, şi a îndoliat întreaga ţara. Fanii echipei au aflat luni când îşi pot lua adio de la marele fotbalist.

Luni, la ora 17:00, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci va fi depus la stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova. Duminică, la meciul U Craiova – FCSB 2-1, suporterii au ţinut un moment de reculegere înaintea de începerea partidei, lucru care s-a întâmplat şi în minutul opt al întâlnirii, când au aruncat cu flori pe teren. Înainte de derby-ul din Bănie, fanii au aprins lumânări în faţa arenei.

Programul funeraliilor lui Ilie Balaci pentru marţi, 23 octombrie

Marţi, de la ora 11:30, va fi oficiată o slujbă pe gazonul stadionului “Ion Oblemenco” din Craiova, iar două ore şi jumătate mai târziu va fi plecarea spre Cimitirul “Sineasca”, unde va avea loc înmormântarea marelui fotbalist. Fostul mare fotbalist va fi înmormântat cu onoruri militare, iar slujba va fi oficiată mitropolitul Olteniei, Irineu Popa, la Biserica “Sf. Ilie” din Craiova. Cortegiul funerar se va deplasa pe următorul traseu: Biserica “Sf. Ilie” – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia – Strada George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat luni pe Ilie Balaci cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. “În semn de deosebită apreciere şi admiraţie pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, se arată în decretul semnat de şeful statului.

Programul funeraliilor lui Ilie Balaci pentru luni şi marţi
Programul funeraliilor lui Ilie Balaci pentru luni şi marţi
Tags: