Alegeri 2024

Programul Gabrielei Firea pentru Bucureşti: sală polivalentă cu 20.000 de locuri, aeroport nou, Spital Metropolitan

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, şi-a prezentat Programul de guvernare locală 2024-2028, structurat în opt secţiuni principale.
18.05.2024 | 13:44
Programul Gabrielei Firea pentru Bucuresti sala polivalenta cu 20000 de locuri aeroport nou Spital Metropolitan
Gabriela Firea este decisă ca în mandatul său să fie construit un aeroport în sudul Bucureştiului Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Au mai rămas doar trei săptămâni până la alegerile locale, iar lupta pentru Primăria Capitalei este din ce în ce mai strânsă şi pasionantă. Candidaţii cu şanse îşi expun cele mai inovative proiecte, iar Gabriela Firea tocmai şi-a publicat sâmbătă programul după care se va ghida în următorii patru ani de mandat, dacă va redeveni primarul Bucureştiului.

Metrou de la Bragadiru la Afumaţi şi de la Gara de Nord la Gara Progresul

Gabriela Firea pleacă de la premisa că în calitate de fost primar cunoaşte foarte bine problemele Bucureştiului şi, în consecinţă, de la preluarea funcţiei nu va pierde nicio zi pentru a se familiariza cu acestea, ea ştiind exact unde trebuie să acţioneze.

ADVERTISEMENT

“Știu unde trebuie acționat din prima zi după alegeri, pentru că am învățat din greșeli, dar și din ceea ce am reușit să construiesc împreună cu echipa mea”, spune Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea şi-a structurat programul de guvernare locală în opt secţiuni principale de care se va ocupa în amănunt în următorii patru ani de mandat: trafic, infrastructură şi transport; poluare şi protecţia mediului; risc seismic; termoficare; educaţie şi tineret; sănătate; protecţie socială; cultură.

ADVERTISEMENT

Principala problemă de rezolvat pentru Gabriela Firea este cea legată de infrastructură şi transport, Bucureştiul fiind un oraş supraaglomerat în care oamenii petrec foarte mult timp în trafic. Câteva dintre soluţiile candidatului PSD le reprezintă dezvoltarea magistralei M4 de metrou, de la Gara de Nord la Gara Progresul, extinderea M2 până în oraşul Voluntari şi comuna Berceni şi contruirea liniei M7, Bragadiru-Piaţa Unirii-Afunaţi. De asemenea, se are în vedere construirea unui aeroport nou în sudul Capitalei, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.

Şosele lărgite la patru şi şase benzi, prelungirera liniilor STB în judeţul Ilfov

Lucrările de infrastructură sunt şi ele numeroase şi au în vedere, între altele construcţia pasajelor Petricani şi Andronache, a unui pasaj rutier suprateran Colentina-Gherghiţei-Andronache, lărgirea la patru benzi a Şoselei Măgurele şi şase benzi a Şoselei Alexandria.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se intenţionează să se construiască o nouă şosea între Giuleşti Sârbi şi Şoseaua de Centură, construirea de parcări park&ride, modernizarea parcului auto al STB şi refacerea liniilor de tramvai, dar şi prelungirea liniilor STB în localităţile din judeţul Ilfov.

Legat de poluare şi protecţia mediului, Gabriela Firea are în vedere continuarea şi extinderea în toate sectoarele a perogramului “Autobuzul şcolar”. Ea mai doreşte reamenajarea peisagistică a marilor parcuri monument istoric (Regele Mihai – fost Herăstrău, Cişmigiu, etc.), dar şi extinderea şi modernizarea sistemului de monitorizare a calităţii aerului.

ADVERTISEMENT

În privinţa riscului seismic, Gabriela Firea intenţionează să reia programul “Bucureşti trainic”, dar şi refacerea faţadelor clădirilor aflate în clasele de risc seimic II şi III. De asemenea, va aplica pentru atragerea de fonduri nerambursabile în vederea consolidării clădirilor din clasa de risc seimic I.

Reţea de locuinţe protejate pentru victimele violenţei domestice

Termoficarea, unul dintre punctele nevralgice al Capitalei, se află şi ea lista de priorităţi a Gabrielei Firea. Pe lângă lucrările de modernizare şi dezvoltare a sistemului şi de înlocuire a reţelei primare şi secundare se are în vedere şi construirea CET Titan.

Educaţia, sănătatea şi protecţia socială au fost teme prioritare pentru Gabriela Firea şi în precedentul mandat de primar. În noul mandat aceasta intenţionează, între altele, să vadă finalizată construcţia Spitalului Metropolitian şi a centrului de terapie cu protoni pentru bolnavii oncologici. De asemenea, în planurile sale figurează realizarea unei reţele de locuinţe protejate, pentru victimele violenţei domestice.

Şi în sfera culturală proiectele sunt numeroase şi în sprijinul cetăţeanului. Prioritare sunt construcţia Arenei Polivalente, o sală cu 20.000 de locuri, în parteneriat cu Primăria sectorului 2, modernizarea Circului Metropolitan sau construcţia unei săli de concerte. De asemenea, Gabriela Firea mai doreşte construcţia Teatrului Temporar, unde să funcţioneze teatrele ale căror clădiri intră în procese de consolidare.

Material realizat la solicitarea PSD

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”