News

Începe programul Loteria Vizelor. Ce documente îți trebuie să participi pentru viza către SUA

02.10.2019 | 13:58
Incepe programul Loteria Vizelor Ce documente iti trebuie sa participi pentru viza catre SUA
ADVERTISEMENT

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a anunțat mai multe detalii cu privire la Loteria Vizelor DV-2021. Reprezentanța diplomatică a SUA în capitala României a anunțat că loteria începe miercuri, 2 octombrie, de la ora 19:00, iar aplicațiile sunt așteptate până în ziua de marți, 5 noiembrie, ora 19:00. Cererile de înregistrare sunt acceptate electronic, pe site-ul Programului Loteria Vizelor.

Ce documente îți trebuie să participi la Programul Loteria Vizelor 2021

În acest nou program de Loteria Vizelor apare și o noutate. Este vorba despre includerea pe solicitare a numărului paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare:

ADVERTISEMENT

„Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi. De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate”, transmite Ambasada SUA la București, într-un comunicat de presă.

A început programul Loteria Vizelor. Ce documente ai nevoie
A început programul Loteria Vizelor. Ce documente ai nevoie *foto: getty

Ce este Programul Loteria Vizelor

Programul Loteria Vizelor se adresează în principal către țările cu rate mai mici de imigrare în Statele Unite și este administrat annual de către Departamentul de Stat, prin programul „Diversity Visa”.

ADVERTISEMENT

„Participanţii care sunt selecţionaţi în cadrul programului de loterie („selectees”) trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză DV. Departamentul de Stat determină persoanele selecţionate printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de 7 procente din numărul total de vize DV”, arată și Departamentul de Stat al SUA, potrivit Mediafax.

Tags: