Denumit programul de președinte ”Hrană, apă, energie” – o întoarcere la rădăcinile neamului românesc, care poate fi accesat la site-ul pamantulstramosesc.ro, acest program îi va face pe unii să chicotească, pe alții să se crucească, în timp ce alții îl vor lua foarte în serios, le va crește inima în piept și îl vor vota.
Programul propune ”un nou model social, economic și politic, inovator și unificator: suveranism-distributismul, menit să producă modificări structurale și, în final, o schimbare de sistem, deoarece pe scheletul actual nu se poate construi cu adevărat”. Realizarea sau punerea în aplicare a acestui plan se va face printr-un set de politici publice și măsuri legislative.
Ar trebui înființate bănci populare, cooperative de producție și distribuție, întreprinderi cu lucrători/proprietari, producție în parteneriat, cadastru pus la punct. ”Proprietatea productivă larg răspândită asigură un mecanism economic sănătos: lucrătorii sunt stăpâni pe pământ, pe utilaje și pe propriile aptitudini și astfel dețin controlul asupra propriului destin”, se arată în document.
Trebuie menționat că acest program are destule pasaje bizare, care duc discuția într-o zonă mistică. ”Prin acest program se ridică un steag – Steagul Adevărului, al Iubirii, al Trezirii conșiinței (sic!, probabl conștiinței n.red) Binelui și frumosului în noi toți! Sub faldurile lui se va reface (inclusiv economic) spiritul românesc tradițional”, a scris Georgescu în program.
Un subcapitol se cheamă ”apa, solul și albinele”, iar râurile țării ar trebui transformate în ”locuri sfinte”, curățate de gunoaie și reziduuri chimice toxice. ”Doar așa vor ajunge iar să fie purtătoare de viață”, mai este scris în program. ”Salvarea albinelor înseamnă salvarea oamenilor – și asta nu e o exagerare”, mai transmite Georgescu.
De asemenea, familia și școala ar îndeplini un rol critic în ”conștientizarea tuturor acestor direcții de acțiune și nevoi vitale”. Programul economic al lui Călin Georgescu are 8 puncte importante, care dacă ar fi aplicate Călin Georgescu e convins că țara noastră ar reuși să atingă noi culmi ale prosperității.
Cele 8 puncte ale planului economic anunțat de Călin Georgescu încep cu predictibilitatea actului fiscal – pentru un mediu de afaceri și o economie echilibrată, dar și o cotă unică de 10% – pentru o stabilitate economică eficientă pe termen lung. Se vorbește, de asemenea, despre stimularea agonisirii averii – pentru evitarea consumul inutil.
Educația și sănătatea, componente cheie – pentru un viitor bazat pe inteligența și buna funcționare fizică și psihică a întregului popor, impozitarea cu 2% la mai mult de 1 milion € cifră de afaceri – pentru ca impozitarea să fie coerentă și viabilă în vederea încasării sunt alte puncte importante prezente în planul lui Georgescu.
În final, planul vorbește despre asocierea liberă a proprietarilor agricoli în cooperative și facilități fiscale oferite de stat producătorilor – pentru o agricultură care se poate moderniza și dezvolta rapid. Piețe de desfacere, centre de colectare și industrii de prelucrare și conserve – pentru valorificarea potențialului producătorilor autohtoni, este ultimul subpunct, alături de redirecționarea fondurilor UE către micul proprietar – pentru o dezvoltare coerentă începând de la sursă. ÎNTREG PLANUL POATE FI CITIT AICI.