Sport

Programul naţionalei României în 2022! “Tricolorii” joacă primul meci în martie. An de “odihnă” după ratarea barajului

Naţionala României a ratat barajul de calificare la CM din Qatar, iar în 2022 singurul obiectiv rămâne o clasare bună în Liga Naţiunilor. "Tricolorii" au primul meci al anului în martie.
03.01.2022 | 09:51
Programul nationalei Romaniei in 2022 Tricolorii joaca primul meci in martie An de odihna dupa ratarea barajului
Bucuria României după golul marcat de Mitriţă cu Armenia. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala României a dezamăgit în finalul anului 2021 când a ratat o şansă uriaşă de a ajunge la barajul pentru Campionatul Mondial. “Tricolorii” au avut în mână calificarea, însă remiza cu Islanda de pe teren propriu, ne-a costat locul doi în grupă. La baraj a mers Macedonia de Nord.

Programul naţionalei României în 2022! Nations League, singurul obiectiv al anului

Fără miza meciurilor decisive pentru calificarea la CM 2022, singurul obiectiv al anului rămâne o clasare bună în grupa de Nations League. România are o grupă accesibilă şi pentru a-şi maximiza şansele de calificare la Euro 2024, trebuie să câştige grupa.

ADVERTISEMENT

Din Liga Naţiunilor vor merge trei echipe la Euro 2024, la fel cum s-a întâmplat şi la ediţia precedentă a Campionatului European. Atunci, România a mers din Nations League la baraj, însă a fost învinsă de Islanda.

“Tricolorii”, fără selecţioner în debutul anului

Însă, prima reprezentativă a României nu are selecţioner în momentul de faţă. Contractul lui Mirel Rădoi cu FRF a expirat şi în ultima lună şi jumătate, Federaţia a fost refuzată pe rând de Gică Hagi, Răzvan Lucescu şi Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Primele meciuri ale anului pentru naţionala României vor veni în luna martie, când sunt programate două amicale. În loc să ne pregătim pentru barajul pentru Campionatul Mondial, vom juca meciuri de pregătire.

Pe 29 martie este fixat deja meciul amical împotriva Israelului. România va mai avea un meci de pregătire în martie şi sunt şanse mari ca “tricolorii” să joace împotriva Greciei.

ADVERTISEMENT

Patru meciuri din Nations League se dispută în luna iunie!

Din cauza faptului că s-a schimbat data de disputare a Campionatului Mondial din Qatar, programul din Nations League va fi comasat cu patru meciuri de disputat în luna iunie şi alte două în septembrie.

Campionatul Mondial din Qatar va avea loc între 21 noiembrie şi 18 decembrie, în loc să se dispute în perioada iunie-iulie, ca de obicei. Astfel, toate competiţiile majore din fotbal vor trebui reprogramate.

ADVERTISEMENT

Programul naţionalei României în 2022: 

  • 29 martie: Israel – România
  • *tot în martie va mai fi programat un amical al naţionalei. Sunt şanse mari să întâlnim Grecia, dar nu se ştie data exactă
  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – România (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

Euro 2024, marele obiectiv al României

În lunile octombrie şi noiembrie este posibil să fie programate alte meciuri amicale pentru naţionala României. Va exista şi o perioadă de pregătire pentru echipele naţionale calificate pentru Mondialul din Qatar, iar astfel vor putea apărea alte meciuri amicale.

În anul 2023 vor avea loc preliminariile clasice pentru Campionatul European din 2024, care se va desfăşura în Germania. Este obiectivul major pentru “tricolori”, în condiţiile în care participă 24 de echipe.

  • 7 meciuri sunt programate pentru echipa naţională în 2022
  • 24 de ani au trecut de la ultima calificare a României la un campionat mondial

 

ADVERTISEMENT